Dyskusja: DV->MPEG2 problem
Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.07.2005, 11:30   #14
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moje pytanie o nowe urządzenia wynikało z tąd, że u mnie był prawie identyczny komunikat (była jedna dodatkowa linijka na początku zaczynająca się od Driver IRQ less or equal... coś takiego), który pojawił się po instalacji NEO. Pogryzła się mysz USB i NEO USB, w specyficznym momencie wywołania IE jak ruszyłem myszą wywalał się komp :-(

Jakoś to zwalczyłem, w zasadzie nie do końca, ale już nie mam niebieskich ekranów i spokojnie mogę pracować...

Dlatego być może spróbuj odpiąć ten adapter Bluetooth o którym piszesz i zobacz co się będzie działo.

Druga rzecz - do wyczytania w komunikacie - ktora moze pomoc to wyłączenie kaszowania BIOSU MB oraz VGA - są takie opcje w biosie kompa - po prostu wyłącz wszelkie kaszowanie.
Nic nie pomaga a zajmuje tylko pamięć...

Inna rzecz to może wina Athlona lub płyty głównej, gdyż na pewno CCE, Procoder i TMPGEnc (o którym ni ewspominasz wprawdzie ale też tak ma) są optymalizowane pod procesory intela - to nawet jest napisane otwartym tekstem na stronach producentów...
Może się tak zdarzyć że jest jakaś kompinacja procesor - chipset - pamięć - itp., która wywala te programy...

Wydaje mi się, że trudno będzie Ci uzyskać jednoznaczną odpowiedź, choć faktycznie problem masz przepotwornie irytujący. Do rozwiązania pewnie dojdziesz sam, ale to chwilę potrwa, niestety...

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post