02.07.2005, 17:21
|
|
MiniDisc
Zlotowicz 
Data rejestracji: 01.02.2005
|
Cytat:
Napisany przez MJK
Witam szanowna spolecznosc forum. Z gory przepraszam za brak "ogonkow" ale nadaje z zagranicy.
Ostatnio zostalem szczesliwym posiadaczem nagrywarki DVD GSA-4163B A103.
Zanim przystapilem do palenia plytek zapoznalem sie dokladnie z roznymi zagadnieniami na forum, ktorego jestem stalym bywalcem aczkolwiek dopiero teraz zostalem "zmuszony" do rejestracji ze wzgledu na moj problem.
Moj proces kopiowania wyglada nastepujaco:
- uruchamiam AnyDVD 5.4.2.1,
- przy pomocy DVD Shrink 3.2.0.15 dokonuje "scisniecia" materialu w celu nagrania na 4,7 GB (usuwam tylko zbedne sciezki dzwiekowe i napisy - reszta bez zmian),
- tworze obraz na HDD (z poczatku bylo to .iso, obecnie tworzy format .mds),
- wypalam obraz przy pomocy Alcohol 120% 1.9.5.2802.
Zdecydowana wiekszosc skopiowanych filmow dziala bez zarzutu, jednak z kilkoma z nich mam powazny problem - odczyt jest mozliwy tylko w mojej nagrywarce. W zadnym innym napedzie - stacjonarnym badz w PC - nie da sie ich uruchomic.
Slychac jakies mielenie, trzeszczenie i po chwili plyta sie zatrzymuje. Komunikat mowi ze nie ma plyty w srodku. W momencie proby odczytu kopii w mojej nagrywarce wszystko jest ok. Problem ten wystapil m.in. z Adwokatem Diabla, Meet Joe Black i LOTR Fellowship of the Ring - pozostale ok. 10 innych filmow dziala wszedzie bez problemu.
Przegladalem forum, szukalem (choc czas mam ograniczony gdyz z netu korzystam tylko w kafejce) i nie wiem w czym lezy problem.
Probowalem nagrywac innymi programami, ASPI jest ok, nie jest to tez wina plyt bo probowalem roznych. Nie wiem jakie jeszcze moge podac informacje.
Efekt jest zawsze ten sam.
W czym wiec moze byc problem? Co robie zle? Czy to kwestia jakichs specjalnych zabezpieczen w w/w plytach ?
|
Spróbuj zrzucić materiał na HDD DVD_DECRYPTEREM
8 )
|
|
|