Cytat:
Napisany przez demek
nie mam problemow z multisesjami na plytach cd i dvd (oczywiscie rw) palonych na pionku 108 , lg (ost modele) litkach i necu wiec nie mow ze to wina nagrywarki....
|
Sciagnalem sobie program. CD/DVD Diagnostic. Program ten wykryl 2 sesje i lead out. Ale to nie wszystko. Okazuje sie bowiem (czego nie wiedzialem wczesniej), ze wg programu w sesji pierwszej i sesji drugiej nie znajduja sie wszystkie dane, ktore sa dostepne do odczytu na nagrywarce marki LG u mnie w pracy pod Fedora! Jak widac plyta prawdopodobnie miala wiecej niz 2 sesje. W kazdej sesji tworzono chyba inny katalog i tam zapisywano dane.
Pioneer czyta obie sesje, ale nie czyta trzeciej (i pewnie czwartej, bo o ile pamietam razem byly 4 katalogi na LG czytane).
Demek - sprobuj prosze w swej mądrości podpowiedzieć mi, czego to jest wina, skoro Pioneer 109XLB1 nowiutki niektorych sesji nie czyta, a LG czyta. Czy jesli przyniose z pracy tamtego LG, podlacze na ten sam kontroler, w dokladnie to samo miejsce, co teraz jest Pionek (czyli zamiast pionka), to LG przeczyta czy nie?
W domu mam Windows XP SP1 (ktos pytal).
Mam tez jeszcze jedno podejrzenie. Na plytkach CD byla taka mozliwosc, by "ponownie otworzyc plyte" czy jakos tak, po tym jak zostala juz zamknieta. Czy moze tutaj cos takiego zostalo zastosowane? Moze po drugiej sesji plyte "zamknieto", a pozniej ponownie otwarto?
Uuuuu - wlasnie uzylem Nero CD-DVD Speed i widze ze jest napisane ze to bylo Recorded with Sony DW-D18A. To by bylo dziwne, bo kolega, ktory to nagrywal mial Liteona a nie Sony... Chyba... No chyba, ze to taka sama nagrywarka? I pisze ze disc status: "Open"! Czy to moze miec znaczenie? Moze jak zamkne to zacznie wszystko czytac? Ale moze powinienem zamknac plyte na tym LG, ktore czyta wszystko?
Wg Nero InfoTool plyta nagrana zostala w listopadzie 2004 w Nero....