Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !
|
Witam również!
Cytat:
Co do mikroskopów to chyba nawet dobry optyczny nie da tak dobrego wyniku jak elektronowy / skoro może będziesz miał do niego dostęp to czmu byś miał go nie użyć /
|
prosiłbym o zdjęcia płyt widoczne pod tym mikroskopem
Cytat:
Proponował bym dodać do testów jeszcze nagrywarkę RICOHA ponieważ niektórzy uznali je jako najbardziej wybredne stworzenia wypalające płyty!
|
Mniej cierpliwy osobnik waliłby pięściami w monitor, widząc ciągle Medium speed error... To kosztowałoby zbyt wiele (mnóstwo nośników poszło by do kosza na śmieci).
Cytat:
A jeśli chodzi o testy na wytrzymałosc to mam nadzieję ze ta wirówka ma regulację obrotów!
aha wpadł mi do głowy pomysł ze do tych ze testów mozna by uzyć zwykłej szlifierki kątowej obroty na poziomie 11.000 płyte łatwo zamontowac bez obawy o jej zniszczenie tylko trzeba by zdiąć osłonę a sam testujący musiałby dla swojego bezpieczestwa dobrze sie zabezpieczyć.
|
Proponuję "CD-ROM" LG. Posiadany przeze mnie napęd 40x rozwija prędkość 8000 rpm, więc płyta w modelu 52x kręci się pewnie około 10000 razy na minutę.
Cytat:
Proponuję dodać test na łatwosc odklejania i naklejania nalepek i test mający na celu podatność na uszkodzenia powierzchni samego nośnika.
|
To jush opisałem. Proszę jeszcz o zamieszczenie zdjęć takich płyt po przejściach.
Cytat:
Warto by tesh było sprawdzić wyważenie płyty...
|
Można to sprawdzić w LG 52x. :-D
Mam nadzieję, że cała procedura testowa będzie szczegółowo opisana, zrobicie porządny test wraz z opisem testowanych produktów (łącznie z ceną) i zdjęciami poszczególnych etapów testu (chyba macie cyfrowy aparat fotograficzny?).