Witam!
Mam nagrywarkę LiteON, model LTR-52327S. Aktualnie mam płyty Platinum 52x 700MB
Programy - Alcohol 120% 1.9X (jeśli dobrze pamiętam), Clony XXL v2.0.1.5, A-ray scanner v2.0.2.3
Obrazy gier i programów mam na dysku i chciałbym je nagrać na dysk - oto pytania :
1). Problem z nagraniem Sacred
Wersja angielska, gdy emuluję obraz w Alcohol 120%, gra uruchamia się bez żadnego proszenia o CD.
Przy nagranym obrazie na CD prosi o płytę. Oto instrukcja, przy której nagrywam grę zabezpieczoną
VOB ProtectCD.
- uruchamiam Alcohol 120% i włączam nagrywanie obrazu na CD
- wybieram obraz gry
- wybieram profil VOB ProtectCD (przy wybieraniu VOB ProtectCD v5 Alcohol stwierdza, że nie ma takiej
możliwości).
- ustawiam DAO RAW oraz prędkość zapisu na 4x (700 kb/s)
- niżej wymienione opcje są odznaczone :
-> nie zamykaj ostaniej sesji
-> korekcja EFM
-> korekcja danych subkanałowych
- startuję nagrywanie
Według mnie instrukcja jest prawidłowa, taką zapisałem na podstawie paru tutejszych tematów,a
zainstalowana gra niestety nie widzi płyty jako oryginału i żąda swoje
Jaki problem tu tkwi?
2). Czy istnieje lista zabezpieczeń znajdujących się w programach? Mam jedynie linki do listy zabezpieczeń
gier.
3). Mam wrażenie, że źle obsługuję skanery zabezpieczeń, oto jakie mam :
Clony XXL v2.0.1.5
A-ray scanner v2.0.2.3
Sprawdzam zabezpieczenia w taki sposób :
Montuję obraz w Alkoholu, otwieram ClonyXXL, wybieram wirtualny napęd z obrazem, klikam na ScanCD.
W razie możliwości wskazuję katalog z zainstalowaną grą w celu identyfikacji plików .exe
W A-ray scanner tak samo wybieram napęd, klikam na ScanCD (czy jakoś tak),Scan sectors oraz Scan
directory (tu wskazuję katalog z zainstalowaną grą.
W wielu przypadkach żaden z programów nie wykrywa mi zabezpieczenia, np. w przypadku Sacred. A
przecież według pewnej listy jest zabezpieczony VOB ProtectCD. Czy ja o czymś nie wiem co do obsługi,
czy to normalne, że programy czasami nie wykrywają zabezpieczeń?
4). Czy jeśli zamontuję obraz i przy próbie uruchomienia gry pojawia się komunikat proszący o odpowiednią
płytę CD, to można to zmienić przy nagrywaniu obrazu na CD?
To mój pierwszy post, oby nie stał się spalonym