Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.07.2005, 19:09   #4247
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Zawsze podkreślam. Można porównywać tylko i wyłącznie te testy, które zostały zrobione w jednakowych warunkach i przetestowanych na tych samych programach.
Warunki byly podobne. Jezeli diagnozy 2 programow sie roznia to oczywiste jest to ze jeden jest blizej prawdy niz drugi, lub prawda jest idealnie posrodku, ale to niezbyt dobrze swiadczyloby o tworcach obu programow.
Cytat:
Napisany przez slawekj
A może jeszcze podkręcane ?
Co najwyzej powkrecane. Myslisz ze jak wszystko poodkrecam to Nero bedzie pokazywalo te same wyniki przy kolejnych scanach ??
Ale skoro w jednym programie plytka miesci sie w standardach a w drugim nie, to jeden z nich musi przeklamywac. Skoro test w Nero na Benq pokazuje inny wynik niz KProbe na LiteOnie to jeden musi przeklamywac ( podany wyzej link). Skoro test w Nero na Benq pokazuje inny wynik niz PxScan na Plexie to jeden musi przeklamywac.
Za to jak widac w przytoczonym wyzej linku, wyniki Kprobe i PxScan/Plextools mniej wiecej sie pokrywaja, natomiast te z Nero na Benq sa zupelnie inne.
Cytat:
Napisany przez slawekj
Dlatego nie będę tłumaczył dalej dlaczego są różnice.... a może... należy zajrzeć do komputera, oprogramowania, zasilacza, obudowy, sposobu montażu napędów itp.
Niestety Nero CD Speed w przeciwienstwie do PxScana nie jest OpenSource ... Z reszta jest wszystko w porzadku.
Cytat:
Napisany przez slawekj
Czas na testy zamontowanych podzespołów bo tam tkwi całe zło.
Myslisz ze jak kupie wszystkie podzespoly Benq to bede mogl cieszyc sie powtarzalnymi wykresami ??
Cytat:
Napisany przez slawekj
Ja nie mam takich problemów a moje wyniki są powtarzalne.
Jest taka zasada w matematyce - nie wolno udowodniac tezy za pomoca przykladow, natomiast jeden kontrprzyklad wystarczy do podwazenia tezy. Teza Nero CDSpeed daje powtarzalne wyniki ma juz bardzo duzo kontrprzykladow... nie wiem juz czy nie wiecej niz przykladow potwierdzajacych te teze...
Warunki testowania byly nierozroznialne.
Cytat:
Napisany przez slawekj
A różnic w skanach Nero nie ma.
1.) Dowod przez przyklad to nie dowod.
2.) Skad bierze sie w takim razie masa kontrprzykladow.
Cytat:
Napisany przez slawekj
Pytanie czy Kolega stosuje UPS a jeżeli tak to jakiej firmy ?
O widze jeszcze dopisek o UPSie. To znaczy ze jak nie mam UPSa to nici z testowania ?? Jestes w stanie obronic te teze ?? Jezeli tak to jest ona dosc rewolucyjna.
pawelblu jest offline