hmmm.... jak tak sięgacie pamięcią wstecz, to i ja sporo rzeczy kolekcjonowałem..
Zaczynając od "początku" do Bajtka miałem praktycznie wszystkie numery (niestety już się ich w międzyczasie pozbyliśmy), potem C&A (wszystkie), Amigowiec (wszystkie) i jeszcze jedna gazeta, której tytułu już nie mogę sobie przypomnieć.
Z magazynów o grach pamiętam: Computer Studio Gry (wszystkie numery), Top Secret (wszystkie numery do pewnego momentu - te nowsze już mi się tak nie podobały) i ... no znowu jeszcze coś, ale nie mogę sobie przypomnieć.
Potem zaczęła się "era" Świata Gier Komputerowych, którego również mam wszystkie numery oraz Secret Service (również wszystkie). Tu z pewnym sentymentem wspominam czasy, kiedy kupowałem obydwie te gazety, bo wtedy komputer był dla mnie czymś innym niż dzisiaj. To jeszcze było coś wyjątkowego, nie tak rozpowszechnionego jak dzisiaj...
W międzyczasie zaczął wychodzić Komputer Świat, którego mam prawie wszystkie numery, oraz Komputer Świat Gry, którego do pewnego momentu kupowałem. A także Niezbędnik, którego kupuję do dziś.
Do tego od czasu do czasu zdażyło mi się kupić CD-Action i robię to nawet i dziś, ale tylko dla samej gazety, bo płyty już specjalnie mnie nie interesują.
Do tego dochodziło zawsze sporo gazet pozakomputerowych - Focus, sporadycznie Wiedza i Życie i trochę innych. Z tego, co teraz kupuję regularnie wymienić mogę właściwie tylko Men's Health.
Problem też w tym, że ostatnio coraz więcej gazet kupuję praktycznie tylko z przyzwyczajenia, bo i tak nie mam czasu, żeby się w nie wczytać. Pamiętam, jak kiedyś każde nowe wydanie czytałem praktycznie od deski do deski, a teraz przez to przyzwyczajenie tylko odkładam je aż to zrobię. A niestety, nie ma już po prostu na to czasu..