Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.07.2005, 03:44   #9
Slavekx
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.12.2004
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Ja nie muszę analizować Kolegi wykresów i szukać przyczyny, która u mnie i nie tylko nie istnieje.
Co do QScana póki nie ma wzorca z którym nie można porównać nie należy w ten sposób oceniać.
Ja widzę zależność błędów TE/FE na ostateczny wynik i nie doszukuję się każdej kreseczki.
Od tego jest metoda zapisu, analizuje i dlatego mimo dużych błędów wykresy są takie a nie inne.

A tak na poważnie po co te testy
Wystarczy by płytka była czytana i jest ok.

Mnie właśnie interesuje to ostatnie zdanie i pozwolę sobie je uzupełnić:
Wystarczy, by płytka była czytana LATAMI przez wszystkie (nno powiedzmy, przez prawie wszystkie) odtwarzacze i jest ok.
Dodam jeszcze, że od początku (grudzień ub. roku) nagrywam na Platinium DVD+R x8 z prędkością x4 i na jakieś 150-200 płytek 0 podstawek pod i wszystkie "działają". Od miesiąca mam (wreeeszcie) stacjonarny player (Pioneer DV-380) i oglądałem większość filmów nagranych właśnie w grudniu. Wszystkie chodzą bez zająknięcia.
Zastanawiam się tylko, jak długo będę taki happy...
Kumplowi padł już czarny Dyssan CD-R nagrany pół roku temu... Zaznaczam, że ten zjadliwy uśmieszek nie jest wyrazem radości i satysfakcji a raczej niepokoju i wściekłości - oto co znaczy "marka" w dzisiejszych czasach...
Slavekx jest offline