Wczoraj Taz40 powiedział mi, że jego qmpel też ma podobny problem, ale niestety nie wiem jaki on ma procesor. Z tego co pamiętam, to Sobol też ma tą samą płytę i procesor, ale u niego problem nie występuje. Ja wierzę, że to tylko SiSoft Sandra kłamie. Czekam dalej na propozycje, jakiego softu użyć?
A jak już jesteśmy przy przetaktowywaniu Durona 1200, to może rozwiniemy ten temat? Dodam, że moja płyta ECS K7VTA3 rev.3 jest dosyć uboga w podkręcanie - w BIOS'ie jest jedynie wybór FSB 100, 110, 120 i 133 (piszę z pamięci, wartości mogą się różnić). Po ustawieniu innej wartości niż 100 MHz, komputer nie włącza się i trzeba czyścić zawartość CMOS (niestety trzeba otwierać obudowę). Jeżeli malowanie mostków przyniesie zysk wydajności oraz przyspieszy RAM, to jestem gotów to zrobić. Natomiast gorzej, jeśli mostki trzeba będzie przerywać - ale JEŚLI to będzie działać po overclockingu, to mogę nawet poprzerywać wszystkie.