Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.07.2005, 17:00   #7
ManATMoon
Bywalec

Data rejestracji: 18.04.2005
ManATMoon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez argyle
Czyli bieda z tą moją kartą...
Własnie uzywałem też iuvcr, ale rozjeżdżał sie dzwięk z obrazem, po pół godzinie wygladalo to juz śmiesznie. Nie moglem tego opanować.
Komp ma dobry: Athlon XP1700, 512MB i 80GB HDD
Z tym dźwiękiem to faktycznie problem - jak używasz karty dźwiękowej zintegrowanej z płytą, chocby nie wiem jak dobrą.
Koniecznie musi być karta na pci, choćby zwykły SB 64 PCI - nie wiem na czym ten fenomen polega, ale tak jest - tak to opisują na wszystkich forach i we wszystkich poradnikach.

U mnie na AMD XP 2200 obciążenie sięgało 70%-75% przy rozdzielczości DVD (720x576 czy coś takiego) - ale dysk miałem osobny do zgrywania, duży i szybki - WD 160 Raid Edition, potrafiłem go zapchać, u Ciebie może być z tym problem.
Ostatecznym rozwiązaniem jest kupno karty do zgrywania analogowego - ale to wydatek rzędu 450-500 zł, nie ma sensu, lepiej kupić nową kamerę cyfrową, a analogowe taśmy zlecić do archiwizacji firmie usługowej.
Możesz próbować z tym BT848, ale myślę (miałem kiedyś dwie karty TV i też sie z tym bawiłem), że nie uzyskasz z niego dobrej jakości.
Ostatnia rada - wystrzegaj się wszelkiego rodzaju konwerterów sprzedawanych za ok. 200 zł na USB - dziadostwo jakich mało.
ManATMoon jest offline