No niestety, ale link "Pliki" jest nieaktywny (przsynajmniej u mnie). Mogłbyś podać adres do tego działu?
Cytat:
Zalezy od serii Durona, dobrze krecily sie durony 1000 MHz, te 1200 maja zdaje sie zablokowany mnoznik poprzez odciecie jednej z nozek procesora...
|
Słyszałem, że nowe Durony (chyba 1200, a może 1300) mają odblokowany mnożnik i FSB. Jeśli nawet uda mi się odpowiednio ustawić mostki, to czy procesor sam się zgłosi jako z podwyższonym taktowaniem, czy też zostanie 1200, a resztę trzeba będzie ustawić w BIOS'ie?
Cytat:
10x133 da to wartosc pamieci jakiej potrzebujesz...
|
Nie wiem, jak Ty to liczysz, ale mnie zawsze wychodzi, że 2x133=266, a ja potrzebuję dla pamięci 2x166=333, a tyle to zaden Duron i Athlon nie wytrzyma.
Cytat:
obecnie 12x133 moze nie wyrabiac na duronie,
|
12x133 daje około 1600, ale to mi się wydaje nieco za dużo. Natomiast procesor ten będzie działać na 10x133 (1333), ale pozostaje pytanie - czy płyta umożliwia w ogóle jakiś overclocking

Cytat:
wersja plyty tez wazna, firma ECS nie nalezy do najlepszych
|
Wersja to rev.3 (ECS K7VTA3 rev.3). Firma ECS nie należy do najlepszych, ale do najtańszych (a to jest dla mnie najważniejsze - przecież gdybym kupił Gigabyte'a/Asus'a/Abit'a itp., to pewnie odrazu założyłbym Athlona XP 2600+).