Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.09.2002, 18:51   #10
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)
Jak wyjmiesz zaślepke albo dupleks to drukarka 930 zachowa sie tak samo jak bys pozbawił jej jednego z kardridży, czyli nie będzie drukować. Trzeba by powalczyć z czujnikiem z tyłu,
już sobie z tym poradziłem
Cytat:
Jak ktoś ma jakiś patent jak drukować na tej drukarce na płytach to będę wdzięczny za info. Jak narazie do drukowania etykiet na płyty używam nateo.
Po tym tekście wnioskuję, że masz właśnie tą drukarkę (albo podobną 920C). Tak więc muszę Cię zmartwić . Nie udało mi się drukować na płytach. Zrobiłem sobie tackę - na tekturę 1 mm nakleiłem maskownicę 1 mm, co daje tackę o grubości 2 mm. Rozebrałem również całą drukarkę (obudowę), wywaliłem duplekser i powalczyłem z czujnikami - udało się, czujniki oszukane. Niestety, 2 milimetrowa tacka jest trochę za gruba i drukarka zacina się tuż przed jej wciągnięciem. Wyjąłem więc sprężyny od tych malutkich rolek(znajdujących się pod wózkiem z pojemnikami na atrament. Rolki przestały prężyć i zrobiło się nieco luźniej, ale nadal zupełnie przeszkadzają, a ja nie wiem, jak je wyjąć (zresza wyjęcie ich byłoby bez sensu, bo nie dociskałyby tacki do tej większej rolki). Cały czas jeszcze myślę, i może coś wymyśle n/t drukowania płyt.

Ostatnio zmieniany przez ZiP : 02.09.2002 o godz. 18:53
ZiP jest offline