Cytat:
bas napisa***322;(a)
Jak wyjmiesz zaślepke albo dupleks to drukarka 930 zachowa sie tak samo jak bys pozbawił jej jednego z kardridży, czyli nie będzie drukować. Trzeba by powalczyć z czujnikiem z tyłu,
|
już sobie z tym poradziłem
Cytat:
Jak ktoś ma jakiś patent jak drukować na tej drukarce na płytach to będę wdzięczny za info. Jak narazie do drukowania etykiet na płyty używam nateo.
|
Po tym tekście wnioskuję, że masz właśnie tą drukarkę (albo podobną 920C). Tak więc muszę Cię zmartwić

. Nie udało mi się drukować na płytach. Zrobiłem sobie tackę - na tekturę 1 mm nakleiłem maskownicę 1 mm, co daje tackę o grubości 2 mm. Rozebrałem również całą drukarkę (obudowę), wywaliłem duplekser i powalczyłem z czujnikami - udało się, czujniki oszukane. Niestety, 2 milimetrowa tacka jest trochę za gruba i drukarka zacina się tuż przed jej wciągnięciem. Wyjąłem więc sprężyny od tych malutkich rolek(znajdujących się pod wózkiem z pojemnikami na atrament. Rolki przestały prężyć i zrobiło się nieco luźniej, ale nadal zupełnie przeszkadzają, a ja nie wiem, jak je wyjąć (zresza wyjęcie ich byłoby bez sensu, bo nie dociskałyby tacki do tej większej rolki). Cały czas jeszcze myślę, i może coś wymyśle n/t drukowania płyt.