Dyskusja: Earth 2160
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.07.2005, 09:04   #13
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z misją w EARTH 2160

W sobotę zakupiłem gierkę EARTH 2160 i mam problem w jednej z misji... w sumie w jednej z pierwszych - aż wstyd się przyznać
Prośba o pomoc jest skierowana do osób, które w to grają i przeszły opisaną poniżej misję lub orientują się w temacie, bo np. znajomy lub brat w to gra i ma ten etap za sobą.
Gram kampanię Dynastią Euroazjatycką (ED) i w misji (trzeciej lub czwartej), gdzie przejmuje się mało rozbudowaną bazę w takim zamkniętym kanionie (po służbach wywiadowczych) i gdzie należy narobić w bazie przeciwnika zamieszania, aby mógł zadziałać wirtualny agent mam problem ze zniszczeniem w późniejszym czasie bazy przeciwnika - Korporacji Księżycowej (LC) - i przejęcia ich labów naukowych.
W tej misji przeciwnik po raz pierwszy dysponuje takimi latającymi paskudztwami o nazwie ATHENA (chyba taka nazwa tych pojazdów). Te latające pojazdy "strzelają piorunami" do wszystkiego co się porusza i niestety są wysoce skuteczne w niszczeniu moich jednostek
Udało mi się umożliwić "wejście" do ich systemu agentowi wirtualnemu, ale za cholerę nie potrafię wykonać pozostałego rozkazu zniszczenia ich bazy z przejęciem labów naukowych. Moje wojska się po prostu wykrwawiają przez te latające badziewie i nie potrafię znaleźć na nie sposobu. Próbowałem różnymi jednostkami atakować, ale na niewiele się to zdało... zawsze blisko ich bazy nadlatuje ta horda ich latających pojazdów i w szybkim czasie się rozprawiają z moimi jednostkami.
Próbowałem od różnych stron atakować i nic, miałem kombinowane wojsko typu: piechota liniowa, piechota rakietowa, czołgi lekkie, cięższe, wsparcie lotnicze, ale na nic się to też zdało...
Wie ktoś, jak się definitywnie rozprawić z Korporacją Księżycową w tej misji? Jest może na to jakiś sposób, metoda na który nie wpadłem?
Trochę się już załamałem, bo od niepamiętnych czasów zacząłem sobie w coś grać i zaraz taki "ciężki orzech" do zgryzienia na początku gry. Szkoda mi tak odłożyć ją do szuflady, bo gra fajna, a w końcu nie po to ją kupiłem, żeby teraz odstawić z powodu tego niepowodzenia.
Dzięki za wszelkie podpowiedzi i wskazówki.
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post