Dziekuje
Przez te pare dni walczylem z DVD Lab i doszedlem do sposobu o ktorym pisales powyzej (bezplatny soft w postaci DVDDecrypter jest niezlym wynalazkiem, mozesz tam "rozdziewiczac" film bezposrednio pod DVD LAB - zreszta wiesz o tym doskonale. Ja musialem zassac nowa wersje, gdyz ta starsza - w TOOLS - nie umozliwiala prace pod Laba). Jestem juz po kompilacji (3 nad ranem jak poszedlem spac

). Chcialbym wiec podzielic sie paroma uwagami:
- odpalilem wygenerowany film za pomoca Power DVD i napisow nie uswiadczylem (linia "subtitles" byla nieaktywna, prawy klawisz myszy). Za cholere nie wiem jak przerzucic "jeden z plikow IFO". Power DVD "widzi" tylko pliki VOB. Zakladam ze to moze byc przyczyna, ze nie ma tych zakichanych napisow.
- mozliwe jest tez (mysle na goraco), ze kwestie zaniedbalem na etapie imporu rozdzialow. Napisales ze trzeba sie pozbyc pewnych rzeczy (chapter=0, itd). Ja tego nie zrobilem i zaimportowalem rozdzialy na zywca. Przy okazji uwaga. DVDDecrypter generuje tez cos, co nazywa "audio stream" plik tekstowy. On ujawnia sie wlasnie podczas operacji importu rozdzialow (DVD Lab widzi ten plik obok pliku tekstowego "chapters" w moim roboczym folderze -tam gdzie DVDDecrpter zrzuca swoja "produkcje"). Chcialem to tez importowac w zaproponowanej przez DVD Lab postaci ("non-drop...cos tam) ale zaraz program zaprotestowal, informujac ze ta opcja jemu sie nie podoba (jak bedziesz zainteresowany, to przepisze ten komunikat). Poniewaz bylo pare opcji do okreslenia tego pliku w imporcie, wiec po kolei probowalem. Protestowal za kazdym razem oprocz ostatniej opcji (znasz Laba to bedziesz wiedzial o co chodzi), ktora mi przyjal i ten nieszczesny plik zaimportowal (a moze nie trzeba tego w ogole importowac?).
- zrobilem synchrona napisow korzystajac bezczelnie z plyty zrodlowej (za pomoca Subtitles). Wyszlo idealnie (sprawdzalem tez koncowke filmu, bo wiadomo ze tekst lubi sie "rozjezdzac"). Po synchronie, plik z napisami (*.srt) zaimportowalem do Laba i podczas rozpoczecia operacji kompilacji program nie zglaszal zadnych bezsensownych uwag. Po okolo 40 minutach zakonczyl swoja zabawe. Sprawdzilem to potem w Power DVD ale o rezultatach pisalem wyzej.
- wiem z dobrych zrodel

, ze jeszcze trzeba ten material (zrobiony przez Laba) odpowiednio obrobic w IFO Uptade i dopiero po tej obrobce wyjdzie gotowy film z napisami. Moze to jest przyczyna ze jeszcze nie widze tych zakichanych napisow? Jeszcze tego wczoraj (a w zasadzie dzisiaj) nie zrobilem , gdyz padniety poszedlem spac
- bawie sie nad filmem "Collateral" (Zakladnik) plyta oczywiscie dwuwarstwowa, kazalem DVD Decrypter zostawic tylko strumien video (co oczywiste

i angielska sciezke audio (AC3), bez zadnych napisow (sa angielskie, francuskie i hiszpanskie). Film w wersji NTSC, wiec napisy tez zrobilem w wersji NTSC. Kupiony w Rosji (swietna jakosc, Rosjanie nawet dolozyli DTS ze swoim dubbingiem - brrr...., wersja filmu wiadomo jaka

)
Jesli masz jakies uwagi to czekam z niecierpliwoscia, pozdrawiam