myśle ze odpowiedz znajduje się tutaj:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=142228
tak wiec, jeżeli to co tutaj piszą jest prawdą, wynika na to, ze LG po prostu nie uwzględniło / zaimplementowało w swoim biosie takiej opcji

Szczrze mówiąc nie widze celowości takiego działania. No ale moze w przyszłych firmware-ach... Ciekawi mnie jeszcze to, że nikt do tej pory nie poryszył tego tematu.
Dzisiaj usiłowałem się skontaktować z serwisem, helpdeskiem lub czymkolwiek innym co mogłoby mi udzielić odpowiedzi na to pytanie. Jedyne co mogę powiedzieć, to to, iż LG ma dość skuteczną politykę spychania i rozłanczania. Na pierwszy ogień idą automaty: dzwoni się na 0 801 (choć kompletnie nie wiem po cholere sobie założyli taki numer - chyba zeby ładnie na stronie wyglądał), następnie można posłuchać przemiłej pani i "zrelaksować się" przy muzyce, po minucie... biiip i trzeba jeszcze raz dzwonić. I tak do us....ej śmierci. No to próbowałem z innej strony: na 0 22, gdy się dobiłem do serwisu, po 4 przełączaniach z biurka na biurko, poznałem chyba wszystich ludzi którzy tam byli, po ich wypowiedziach trudno wnioskować zeby w ogóle wiedzieli o czym mówie. Dali w końcu ostatniego który najlepiej z nich wszystkich potrafił sie wykręcać i "grać na zwłokę", w końcu po parunastu minutach zabawy usłyszałem, że nie mogą mi nic w tej sprawie pomóc - mam zadzwonić kiedy indziej... buhaha. A najciekawsze, że połowa czasu tej gadki skupiała się na próbie odzyskania z pamięci strony www na której moge sie czegoś dowiedzieć... i tam napewno znajde odpowiedź, a co to za strona? cd-rinfo.pl?, cd-r.info?, cd-r.info.pl? nie!: cdrinfo.pl, no ale co tu dużo mówić kiedy dział serwisu zajmujący się napędami optycznymi nie wie co to jest C1 i C2, z ledwością zna jakieś podstawowe strony www ... z tej tematyki, przecież cdrinfo.pl to jest wierzchołek góry lodowej. No ale tonący brzytwy się chwyta. Napisałem jeszcez maila z tym pytaniem do serwisu, ale jeśli mam być szczery nie oczekuję na odpowiedź.
Był to mój pierwszy kontakt z serwisem LG, a raczej próba i przyznam szczerze, ze nie chce mieć ich więcej.
Mam prośbę do Tych Userów, którzy mają tę palarke u siebie, zarówno z biosem A101, A102, A104, jak i najnowszą: A105, a jest ich tu trochę, żeby napisali jak u nich sprawa wygląda, czy da sie odpalić te testy czy nie itd... bo dalej to do mnie nie umie dojść...