Cytat:
|
Napisany przez mahadeva
To znaczy ze po prostu dzwiek w dvd jest cicho i nie da sie go zzucic zeby byl glosniejszy ??
|
Tak, to oznacza, że na DVD było cicho i nie da się go zrzucić tak aby był głośniejszy. Najwyżej już po zgraniu ścieżki audio wprowadzasz do niej zmiany, które wymagają rekompresji i obniżają jakość. Możliwe, że są programy, której robią to "w locie", ale jakoś nic nie przychodzi mi do głowy ...
Cytat:
|
Napisany przez mahadeva
moze jest jakas inna metoda zzucenie dzwieku, z dvd do ac3 oprocz tych ktorych wykozystywalem (robot4rip, subripper, dvd decrypter, rejig). ??
|
Jak już pisałem powyżej, nie ma innej metody, zgrywasz jak najbardziej prawidłowo.
Cytat:
|
Napisany przez mahadeva
Te programy robia "demux audio" wiec moze sa jakies inne wykozystujace jakies dziwne kodowanie ktore sprawi iz zzucony dzwiek ac3 z dvd bedzie glosniejszy
|
Robiąc ***8222;demux audio***8221; po prostu oddzielasz ścieżkę audio od video, nie wprowadzając do niej żadnych zmian. Potem możesz przekonwertować dźwięk choćby w AC3Machine albo zamienić ją na wav-a, podgłośnić i zakodować ponownie do AC3 lecz stracisz na jakości.
Cytat:
|
Napisany przez mahadeva
(np tak glosny jak w powerdvd)
|
Odtwarzanie w różnych programach z inną głośnością może być spowodowane tym, iż korzystają one z różnych kodeków, inaczej skonfigurowanych. Np. Winamp może mieć swoją wtyczkę odtwarzającą dźwięk, która robi to nieco inaczej niż ta, z której korzysta PowerDVD. U mnie nie zauważyłem jednak takiego efektu, PowerDVD odtwarza mniej więcej z taką głośnością jak inne playery.
Cytat:
|
Napisany przez mahadeva
Tak wiec czy ja zzucam dzwiek prawidlowo a jest on po prostu za cichy, czy moze robie cos zle  Pozdrawiam !!
|
Podsumuję :
Robisz wszystko OK, dźwięk jest cichy i takim go pozostaw.
pozdrawiam
edit :
przy zamianie AC3 5.1 na wav-a wszystko się ze sobą zmiksuje i nie da się już wyodrębnić każdej ścieżki tak jak wcześniej, dlatego sens ma tylko późniejsza zamiana do AC3 2.0, no ale będzie głośno