Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.07.2005, 09:58   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Ale ja nie wiem co masz na mysli piszac wieza, czy myslisz o tych grajacych kompletach z CD, radiem, magnetofonem... czy masz na mysli sprzet segmentowy, hi-endowy?

W moim przypadku mam taki segmentowy aplituner audio-wideo SONY STR-350 i byl to jeden z bardzej topowych modeli na rok 1997, hi-endowy sprzet sie nie starzeje, np. posiadam rowniez amplituner SONY z 1973 STR 7055A i brzmi rewelacyjnie, nie ma ani plastiku i pelny analog, bez separacji kanalow i innych wynalazkow lat 80-tych aby uproscic produkcje! Przyznaje ze lepiej gra niz ten soniak z lat 1990, zapachnialo juz tandenta i masowka...

Ale w tym topicu chcialem zapytac o jakis przenosny sprzet, nie wieze bo na tym sie znam... kiedys na przelomie lat 80-tych/90-tych w Pewexach mozna bylo nabys naprawde dobry sprzet przenosny i bez jakiejs tam okropnej tandety, sony wtedy to byl luxus, panasonic a jakze, ale inne firmy robily rowniez ciekawe rzeczy i sanyo, akai, philips, grundig, i wiele innych godnych polecenia. dzis masz jakies Teviony, Mediony, Mecasoniki i inne szajsesaty, a dobre markowe firmy robia rownie taka sama masowke ale pod swoim logo i placi sie dobrze. No wiec co ty wybrac? I na co zwrocic uwage. Mp3 nie jest audiofilskim formatem, ale w podroz to wymarzony format, poza tym powoli oddalam sie w wygode i funkcjonalnosc, niz w audiofilskie (niepotrzebne) wydatki, dlatego rozgladam sie za czyms badzej tanim
W przypadku Diory mówiłem o sprzęcie segmentowym, przy Sony i Panasonicu już o "zwykłych" miniwieżach.

A co do tego, o co pytasz... nie wiem, jakie dokładnie zastosowanie tego sprzętu przewidujesz, ale ja jednak kupiłbym sobie odtwarzacz mp3 dobrej firmy (np. IRiver) i do tego ewentualnie jakieś dobre głośniczki, jeśli chceszs też słuchać muzyki głośno.

Pewnie od razu pomyślisz (i słusznie), co takie małe gówienko może dać, jeśli chodzi o odtwarzanie dźwięku przez głośniki.. Raz na próbę spróbowałem.. podłaczyłem go do swoich komputerowych i.. udało mi się dojść do połowy skali głośników i 2/3 odtwarzacza, bo było już tak głośno, że w pobliżu nie dało się wytrzymać. A dźwięk z tego urządzenia jest rewelacyjnej jakości.

Taki zestaw wyniósłby Cię - ok. myślę 500 - 600 złotych za odtwarzacz już ewentualnie z dyskiej 20GB, żeby nie mieć ograniczeń co do ilości muzyki i ze 100 - 150 głośniki. Razem max. 700 złotych. To myślę i tak jest minimum, które musiałbyś zapłacić za jakiś odtwarzacz.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post