Cytat:
|
Napisany przez Dorian
 Sam mam kilkaset kaset,
|
Ho ho, widze ze takich jak ja jest jednak wiecej, ja mimio iz zebralem kolekcje ulubionych plyt na CD, nadal mam potezne dwa pudla kaset i to wcale nie byle jakich, chromowki, metalowki oraz porzadne zelaza, wydawalem na nie majatek niegdys i tylko w Pewexie albo w RFNie

bo w RTValach PRLu mozna bylo kupic tandetne Stilon Gorzow, albo DDRowskie ORWO...
Kasety nagrane na audiofilskim sprzecie tamtych czasow (mialem porzadnego deka 3-glowicowego, z regulacja biasu i tp.) graja do tej pory bardzo dobrze...
szczegolnie w latach 80/90 tych uzywalo sie kaset, poniewaz byla to najtansza forma mozliwosci posiadania ciekawych dyskografii, pozyczalo sie taki CD (albo czasem vinyl) i kopiowalo wiernie na kasete... stare czasy... kasety pozostaly i nie zamierzam je wyrzucic poniewaz teraz jest mnostwo mozliwosci typu mp3, ale korzystac z nich na codzien...
a ten creative w komputroniku nie jest wcale taki ciekawy, cenowo zupelnie nie proporcjonalny do zestawu: przenosnego CD mp3 (z radiem) i glosnikow 2+1