Cytat:
|
Napisany przez Ormianin
Tak, oryginaly nie sa najlepszej jakosci, ale mi chodzilo o zapisana kasete na porzadnym profesjonalnym decku, w dolby C albo S i w HX PRO, przy monitorowanym zapisie (3 glowie) nie mozna bylo odroznic niemalze CD i kasety... ale zaznaczam to musialbyc naprawde porzadny deck, oraz dobra kaseta (tasma)
podziekowania dla @Doriana i @Ro29 bardzo mi pomogli.... przywrocili wiare w kasety magnetofonowe 
@Dorian tymczasem wypatrzylem sobie taki sprzet w pewnym malym bankrutujacym sklepiku, gdzie wlasciciele wysprzedaja co maja za pol ceny, jest to Philips model AZ5130 (wiem ze mi odradzales ta firme, ale wydaje mi sie ze zakup godny jest tej ceny (150 zl)
reszte podrawiam... ten JVC to niezly kombajn 
|
Za 150 zł to dobry zakup kolego

( 2 x taniej niż nówka

)!! Sam miałem Philipsa AZ2000 - kosmiczny wtedy sprzęt się wydawał , dumnie obklejony naklejkami typu 300W PMPO i rzeczywiście basiki miał zacne. Magnetofon - silnik spalił się po 2 latach , laser od cd padł rok później ( lasery to przypadłość wszelkich philipsów ) - a radio gra do dziś. Lecz jak za taką cenę bardzo dobrze wybrałeś

Gratulacje i życzę spokojnego i miłego użytkowania
P.S. O tak

Chromówki od Sony nagrane na HX-Pro ( miałem w decku Diora MDS-506 - nagrywała lepiej niż wszelkie sonówki i technicsy wtedy - lecz miała zawodną elektronikę ) zupełnie nie różniły się od płyt cd jeśli chodzi o jakość dźwięku. Na kasetach metalowych miałem już czasem piski - głowica zupełnie nie przystosowana do takich taśm - były jak gdyby cieńsze i bardzo się na tym sprzęcie gniotły.
Pozdrawiam