Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.07.2005, 12:39   #1
Marcin_R
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.07.2005
Marcin_R w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problemy z odczytem płyt - Philips CDRW48A

Witam. Wiem, że podobne tematy juz były lecz nie znalazłem takiego o tej nagrywarce. Wszystko było dobrze z tym sprzętem, nagrywał i odtwarzał tego samego dnia gdy się coś zwaliło. Podczas nagrywania CDR programem Nero (było już ok 98%) system przestał odpowiadać na kilka sekund, nagrywanie ustało, poczym za chwilę dokończył nagrywanie i wyświetlił się komunikat o pomyślnym przebiegu nagrywania. Chciałem odczytać tą płytkę jednak nie udało się - urządzenie nie gotowe / brak napędu lub program odczytujący zawieszał się. Pomyślałem, że płytka została źle nagrana i sprawdziłem inne - rownież nie mogłem ich odczytać. A jeśli już to pokazała się tylko zawartość CDR ale nie moglem nic otworzyć. Zaniosłem tą płytkę do kolegi - wszystko ok. No i zaczęło się - płytka czyszcząca: nie pomogła; instalacja aspi programem forceaspi: nie pomogła; aktualizacja biosu: nie pomogła; na koniec jeszcze wyłączyłem DMA i też nic. Obecnie nagrywarka czyta tylko audio cd i płyty tłoczone np takie dodawane do czasopism. I jeszcze jedno - czasem jak odczyta zawartość jakiejś płytki na której są mp3 lub filmiki to traktuje ją jako audio cd i wyświetla w zawartości track01.cda
Ma ktoś jakiś pomysł co jeszcze mógłbym zrobić ?
Marcin_R jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online