Dyskusja: obudowa
Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.07.2005, 11:47   #6
paszczu
Świeżak

Data rejestracji: 09.06.2005
paszczu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sorry, ale ta 'modyfikacja' jest zrobiona kompletnie bez głowy.
Wiatrak w miejscu napędów 5.25 - kompletna pomyłka, na zdjęciach widać że wieje 'do' komputera, ale skąd ma ssać zimne powietrze? Poza tym miejsce najdelikatniej mówiąc, średnie do montażu wentylatora.
Tył komputera - przymocowany jest wentylator wypychający powietrze, a za nim malutkie dziurki jak w durszlaku - przez takie otwory mało co wyleci, powodując przy okazji piękny szum .
Wentylator z boku obudowy powinien być umieszczony bardziej 'po lewo' patrząc na bok, wiałby bezpośrednio na procesor, górę grafiki i mostek.
Cooler na procesor w tej cenie można było wybrać cichszy i przynajmniej tak samo wydajny (np. jakiś pentagram). Widziałem sam wentylator na żywo - na niższych obrotach go nie słychać, ale praktycznie nie wieje (3 łopatki), na wyższych basowo buczy, a na max nie da się przy nim wysiedzieć.
Okno straszne, oklejone jakimś linoleum do łazienki, ale każdy lubi co innego.

Generalnie to sorry że tak piszę, ale kompletnie mi się to nie podoba.
Co ja bym zrobił:
1. Jak już napisałem nie kupił bym takiego coolera, kupiłbym Pentagrama 100+ z miedzi.
2. Z tyłu wyciąłbym dwa otwory (koła+otwory na śrubki) na wetylatory 80x80 i umieścił je jeden nad drugim (na zdjęciu widać że jest na to miejsce. Wentylatory przykładowo takie: http://allegro.pl/show_item.php?item=57070722 - ciche, wolne.
3. Z boku umieściłbym wentylator jak pisałem - w innym miejscu. Przede wszystkim wstawiłbym tam jakiś wolnoobrotowy 120x120

Ogólnie ciężko nazwać to 'modyfikacją'.

Ostatnio zmieniany przez paszczu : 20.07.2005 o godz. 12:50
paszczu jest offline   Odpowiedz cytując ten post