Witam
Dzisiaj znalazlem chwilke na zainstalowanie w/w Linuxa no i juz na starcie mam jakies bledy... Zatrzymalem sie na etapie partycji:
Druid (

) na poczatku dal mi 2 opcje, albo wymazac caly dysk, albo uzyc zaawansowanego partycjonowania, a ze moim zamiarem jest miec 2 systemy na jednym dysku to opcja numer 2 byla mi blizsza... Idac po najmniejszej linii oporu usunalem wczesniej w Windowsie przygotowana 30 gigabajtowa partycje i wybralem opcje "Rozmieść automatycznie"... niby wszystko ok bo podzielilo tak
* 5.8 GB na "/"
* 1 GB na "Swap"
* 22 GB na "Home"
Zapisalo sie do tablic... sformatowalo, juz wyswietla komunikat ze szuka dostepnych pakietow, a tu BUM, wyskakuje wlasnie ten blad ktory mnie nieco zniesmaczyl...
Invalid hdlist
W tym momencie mam do wyboru tylko OK i klikam OK, po czym wywala mnie z powrotem na sam poczatek Druida partycjonowania, tym razem jednak mam wiecej opcji

* Uzyj istniejacych partycji
* Uzyj wolnej przestrzeni Windows
* Wymaz caly dysk
* Uzyj zaawansowanego partycjonowania
Z tych opcji wyprobowalem opcje numer 1 (po czym wyskakuje mi
to samo) i opcje numer 4 (po czym dla odmiany wyskakuje mi
to samo)
Po drodze moich mąk pare razy zarzadal ode mnie reboot'a co oczywiscie uczynilem... Jednakze z miernym skutkiem, gdyz ow
blad nadal istnial.
Mam teraz do was 2 pytania drodzy Linuxomaniacy:
* JAK ZAINSTALOWAC TEGO LINUXA?!
* JAK PRZYWROCIC Z POWROTEM TA PARTYCJE 30 DO SYSTEMU PLIKOW NTFS? (dodam tylko ze nie zrobilem backupa tablic partycji, gdyz nie przewidzialem takiego przebiegu wydarzen...]
pozdro...