|
poza tym są obiektywy ze stabilizacją obrazu.
Wg mnie lustrzanka cyfrowa typu Nikon D70 to bardzo dobry zakup.Napeewno do rozwiniecia (obiektywy, grip, akcesoria typu pilocik itp) W połączeniu jak Ciapek mówi ze statywem i obiektywem (nawet standardowym - chociaz Canon dodaje do swoich KITów lepsze obiektywy) uzyska sie bardzo dobrej jakosci zdjecia, ktore napewno przeskocza cyfrowki kompaktowe. Wiadomo ze moze nie do konca tu chodzilo. Bo autorowi glownie na mysli chodzila stabilizacja, zoom opytczny, jednak jezeli ktos dysponuje troszke wiekszymi funduszami to napewno ciekawsza opcja jest lustrzanka cyfrowa. Tryby tematyczne tez chciales...a uwierz mi ze nie korzystalbys z nich. Glownie bedziesz (albo mama) korzystał z M (manualne dopasowanie przeslony, lampy, czasu itp..., ale to jak juz sie wprawicie) a na poczatek pewnie i tak automat, potem P (tam juz mozna bawic sie kompensacja, iso, efeaktami).
Ogolnie mama ma dobry sprzet ale radze poczytac fora, moze jakies kursy sciagnac z p2p...troche wiedzy sie przyda, bo nie aparat robi zdjecia tylko fotograf. trzeba widziec fotke mniej wiecej zanim sie ja zrobi...ale do wszystkiego trzeba dojsc.