Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.07.2005, 08:50   #9
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

Niestety nie zgodzę się - przecież nie można wszędzie biegać ze statywem - praktycznie statyw nadaje się głównie do zdjęć pozowanych lub jakiś widoczków itd. - a do całej reszty to raczej nie - już sam solidny aparat + akcesoria sporo ważą i mierzą itd.

Pozdrawiam

ro29
to sie nie zgadzaj swoje wiem i nie zaprzeczysz np. temu że w nocy zdjęcia nieporuszone dają dobry efekt - przecież czas otwarcia migawki jest wtedy dłuższy.
Nie mówie, że wszędzie trzeba mieć statyw, bez przesady.
Nie chce Ci się nie biegaj tym bardziej że statywy fotograficzne są znacznie bardziej lekkie niż do kamer.
Ja potrafie biegać z kamerą oraz ze statywem z głowicą z łozyskiem olejowym a taki statyw już trochę waży z 8 godzin dziennie bo tyle pracuje czasem na wyjazdach - jesteśmy przenoszeni z miejsca na miejsce.
Jasne, że nie wszędzie go używam, ale używam.
Może rzeczywiście statyw bardziej przydaje się w przypadku kamer bo wielu osobom strasznie brakuje stabilności podczas kręcenia, ale w przypadku aparatu jest to jakiś dodatkowy plus szczególnie podczas zdjęć nocnych.
pzdr

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post