Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.07.2005, 10:32   #167
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Boger
Jednak nie mozna popadac w skrajnosci i twierdzic ze bez systemu DCS, nagrywarka nie ma szans wypalic dobrze plyty
Czy ja napisałem, że nie można dobrze wypalić płytki bez systemu DCS.
Można i to bardzo dobrze.
Ale to nie zmienia faktu, że temperatura ma wpływ na ilość powstających błędów przy odczycie i zapisie zwłaszcza powyżej prędkości 4x.

Napisałem:
Cytat:
Napisany przez slawekj
To wylot systemu Dual Cooling System (DCS).
Jak jest zakryty to można zapomnieć o dobrych wynikach.
To przecież mój następny skrót.... Można dobrze wypalić przy zasłoniętej kratce ... do momentu, gdy temperatura nie będzie wysoka.
A gdy przy dłuższym nagrywaniu, testowaniu i odczycie zwłaszcza powyżej prędkości 4x wzrośnie temperatura !!!
Cytat:
Napisany przez BenQ
Podwójny System Chłodzenia
BenQ Podwójny System Chłodzenia - Dual Cooling System (DCS), zawiera dwa nowoczesne rozwiązania: Anty-Kurzowy System Schładzania-Anti-Dust Cooling System(ADCS) oraz System Schładzania Cyrkulacją Powietrza - Air Flow Cooling System(AFCS). Oba te rozwiązania zdecydowanie redukują możliwość przegrzania w trakcie zapisu i odczytu.
Wniosek:
Można jeszcze lepiej...

A testy przeprowadził BenQ i nie dla zabawy zastosował system DCS.
I niczego nie muszę udawadniać. Dla mnie problem temperatury został rozwiązany.
Czy do końca ? Pewnie nie... Będzie doskonalony.

Przykładem, że można nagrać dobrze płytkę bez WOPC są napędy ze stałym lub strefowym OPC. I to oznacza prawidłowość ?
Nie.... Tak może być w przypadku dobrego nośnika ( możliwość wyłączenia WOPC w BenQ).
Jednak przy większości płytek jedynie system WOPC najlepiej sobie radzi z wypalaniem.
To samo dotyczy systemu DCS i braku tego systemu.
I nie prawdą jest, że wychwalałem BenQ 1620 nie widząc jego wad.

Ma wady choćby wypalanie płytek DL to samo dotyczy 1640.
Obecnie najlepiej wypala płytki DL Pioneer 109XL.
BenQ 1620 gorzej wypalał płytki 8x z prędkościami 4x.
BenQ 1640 nie powtórzył tego błędu i nośniki 8x znacząco lepiej wypala z prędkością 4x.

Jak będzie zobaczymy... przy nowych biosach i SolidBurn.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 22.07.2005 o godz. 10:52
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post