Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.07.2005, 13:38   #175
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez moll47u
Wg. moich obserwacji, większość obudów ma zasłonięte boczne krewędzie napędu.

Posiadam Pionka 108 i zastanawiam się nad zmianą właśnie na Benq 1640 - czy odczuję dużą różnicę po zmianie? Część z Was (fanów Pionka) powie nie zamieniaj a inni (fani Benq) będą zachwalać. Ale patrząc obiektywnie - warto zamienić Pionka na Benq?

Piszecie o bardzo dobrej korekcji błędów i równie dobrej jakości zapisu ale wszelkie testy które przedstawiacie są robione na raczej dobrych nośnikach.

Jak jest z "przepalaniem" płytek o indeksie 8x na 12x i 16x?

Wykorzystuje płytki DVD to robienia backupu komputerów i serwerów i często obrazy zajmują kilka płyt i czas nagrywania jest dla mnie bardzo istotny.
Nowe technologie i nowe problemy.
Osobiście nawierciłem kilka otworów i jest wentylacja.
Dobra jakość zapisu to taka która oprócz małych błędów PI/PIF ma małe i równomierne błędy Jitter.
A taką jakość można wyłącznie uzyskać na dobrych nośnikach i przy wypalaniu 4-8x.
Przy robieniu backupu .... czyli ważnych danych powinna być najważniejsza jakość a nie szybkość.

Cytat:
Napisany przez q1983
Korzystając z okazji mam pytanie odnośnie głośności Waszych egzemplarzy
Benq'a: jak głośno pracuje nagrywarka np.: podczas zgrywania dużej ilości
danych z cd/dvd? u mnie to jest niezły młynek czyli dość głośno.
Większość napędów czyta płytki DVD z prędkością 8-12x a CD 40x.
BenQ 1640 max dla DVD 16x a CD 48x. Jest głośniejszy ale to odgłos wirującej max płytki.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 22.07.2005 o godz. 13:55
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post