Witam !
Na wstępie wyjaśnie dlaczego założyłem nowy temat - poprzednie traktujące o komputerach dotyczyły głównie zakupu nowego sprzętu, a ja mam trochę inną sytuację.
Ponieważ być może będę miał parę złotych do wydania

(wyjaśni się to w ciągu 2-3 dni), to postanowiłem pomyśleć o jakiejś modernizacji komputera - po prostu wydajność mojego PII 350 MHz, jest już niestety trochę czasami denerwująca.
Być może będę mógł w miarę tanio kupić zestaw płyta ECS K7VZA + Duron 800 Mhz + pamięć 256 MB
I mam pytanie - czy taka konfiguracja (+ ewentualnie więcej pamięci do 384 lub ew.512 - mogę dołożyć od mojego obecnego), będzie dużo wydajniejsza i zauważalne będą korzyści ( w porównaniu do PII 350 MHz z 256 RAM) ??
Wiem, że pytanie może wydać się niektórym banalne - bo teoretycznie tak - ale chciałbym się dowiedzieć, czy warto się w to bawić, czy lepiej uzbierać na coś lepszego (ale nie wiem kiedy) - oczekiwałbym wypowiedzi od osób które coś takiego miały/mają i najlepiej jeśli przesiadły się z podobnego jak ja sprzętu.
Oczywiście czekam też na opinie wszystkich innych, którzy mogą mi coś doradzić
Liczę się z Waszą opinią !
Oczywiście mógłbym ewentualnie sprzedać tego Durona 800 MHz i kupić trochę szybszego - co by podniosło wydajność całości.
Niepokojącą kwestią dla mnie jest sprawa chipsetu - jest tam Via KT133, a jak wiadomo nie są tego typu chipsety tak stabilne i bezproblemowe jak Intela, który teraz posiadam.
Czekam na wszelkie rady i opinie szanownych kolegów !!!
Pozdrawiam
ro29