Cytat:
Napisany przez slawekj
Czy ja napisałem, że nie można dobrze wypalić płytki bez systemu DCS.
Można i to bardzo dobrze.[...]
|
Taaak?
No to co mialo to oznaczac?
Cytat:
Napisany przez slawekj
To wylot systemu Dual Cooling System (DCS).
Jak jest zakryty to można zapomnieć o dobrych wynikach.
|
Jak dla mnie to oznacza to wlasnie to, ze z zaslonieta kratka mozna zapomniec o dobrych wynikach... no ale to moze ja cos nie kumam
Cytat:
Napisany przez slawekj
To przecież mój następny skrót.... Można dobrze wypalić przy zasłoniętej kratce ... do momentu, gdy temperatura nie będzie wysoka.
|
Moja rada - nie uzywaj swoich skrotow
Przeczytalem to co napisales i o to wlasnie mi chodzi.
A nie mam zamiaru analizowac Twojego profilu psychologicznego tylko po to, zeby odkryc w nich (Twoich wypowiedziach) ukryte znaczenie
Cytat:
Napisany przez slawekj
Wniosek:
Można jeszcze lepiej...
|
Z tym sie zgodze, aczkolwiek wszystko ma swoje granice i polepszenie jakosci zapisu, oferowane przez nagrywarki nie bedzie juz tak spektakularne jak w przeszlosci.
Wiekszosc plytek jest wypalana z bardzo dobrymi rezultatami i dodatkowe systemy moga je polepszyc o nastepne kilka procent

Pytanie tylko czy sa to zmiany tak przelomowe, aby sie nimi zachwycac
Cytat:
Napisany przez slawekj
A testy przeprowadził BenQ i nie dla zabawy zastosował system DCS.
I niczego nie muszę udawadniać. Dla mnie problem temperatury został rozwiązany.
Czy do końca ? Pewnie nie... Będzie doskonalony. 
|
A skad wiesz jaka temperatura rzeczywiscie panuje w srodku napedu podczas wypalania

@Slawek - stwierdzasz ze DCS rozwiazuje problem temp, a nie masz najmniejszego pojecia jak to w rzeczywistosci wyglada

Wiesz jaka temperatura panuje w Benq 1620 podczas wypalania?
Wiesz jaka temperatura jest w srodku Benq 1640 dzieki zastosowaniu systemu wentylacji?
Jesli tak, to podziel sie z nami ta wiedza, natomiast jesli nie wiesz, to na jakiej podstawie stwierdzasz ze DCS rozwiazal problem?
Cytat:
Napisany przez slawekj
Przykładem, że można nagrać dobrze płytkę bez WOPC są napędy ze stałym lub strefowym OPC. I to oznacza prawidłowość ?
Nie.... Tak może być w przypadku dobrego nośnika ( możliwość wyłączenia WOPC w BenQ).
Jednak przy większości płytek jedynie system WOPC najlepiej sobie radzi z wypalaniem.
|
I znowu problem - jak dla mnie gowno prawda

Moj stary Nec wypalal bardzo dobrze wszystkie plytki - wszystkie dzialaja do dzisiaj a wyniki osiagniete na nich sa bardzo podobne do tych z Benq 1620, a na Esperanzach dvd+r 4x z AML001 (ktorych wypalilem ponad 300), sa lepsze niz na Benq.
Cytat:
Napisany przez slawekj
I nie prawdą jest, że wychwalałem BenQ 1620 nie widząc jego wad.
|
A gdzie ja to napisalem? Napisalem tylko, ze 2 dni wczesniej Benq 1620 byl

A dzisiaj z powodu braku systemu DCS nie mozna marzyc o uzyskiwaniu dobrych wynikow na nim - tak ja to zrozumialem.
Cytat:
Napisany przez slawekj
Jak będzie zobaczymy... przy nowych biosach i SolidBurn. 
|
Powiem Ci jak bedzie dalej

Zachwycisz sie SolidBurn i stwierdzisz ze nagrywarka nie posiadajaca tego systemu nie ma prawa dobrze wypalac plytek.
A tak na serio, to denerwuje mnie u Ciebie takie wpadanie w zachwyt nad wszystkim co wpadnie Ci w rece. Podobna sytuacja byla przy tescie Benq 1620 - zachwycales sie i nie odpowiadales na pytania, obchodziles je na okolo.
Prosilem Cie o przeprowadzenie testu, np masz cake 10 verbatimow i nagrywasz z odslonietymi kratka mi 5 pod rzad, a pozniej z zaslonietymi, a nastepne 5 np, na Benq 1620. Napiszesz ze nie mozna tak porownywac, bo plyta plycie nierowna. Zgodze sie z Toba, ale mozna wyciagnac srednia. Spojrzec na to szerzej. Czy wyniki rzeczywiscie beda lepsze z odslonietymi kratkami?
Niestety nie dowiemy sie, poniewaz...
Cytat:
Napisany przez slawekj
[...]testy przeprowadził BenQ i nie dla zabawy zastosował system DCS.
I niczego nie muszę udawadniać. Dla mnie problem temperatury został rozwiązany.[...]
|
8 )