Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.07.2005, 14:34   #18
sattom
NEC 3520A (3.05 ORG.)

Data rejestracji: 22.07.2005
sattom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez MagS
Kilka dobrych rad:
1. Nagrywaj zawsze pod NERO jako profil DVD-VIDEO (zrzucony wcześniej materiał jakimś innym programem)
2. LITEON ja mam mieszane uczucia co do tej firmy, spotykałem się z wielomam problemami u znajomych, kup LG np 4163B !!!
3. Nie kupuj żadnych "małych kin domowych" w zestawie z DVD i głośniczkami do 2000zł
4. Kup normalny stacjonarny odtwarzacz z podwójnym laserem np SONY 405 czy nowszy (ma super korekcje błędów)
5. Kup normalne "duże kino domowe" i kolumny (to na marginesie)
6. Nie kupuj Samsunga

Na mojej nagrywarce LG, najpierw 4020B teraz 4163B nagrywałem na każdej płycie jaka w swoim czasie wpadła mi do ręki PRINCO, ESPERANZA, FUJI, TDK. Na prędkościach x2, x4, x8. Nigdy z żadną nie było żadnych problemów na stacjonarnym odtwarzaczu. Czyta -R, +R, -RW, +RW. Niestety tak to już jest że z droższym sprzętem nie masz kłopotów, a tańszy kupujesz na własne ryzyko...
Hmmm nie zgodze sie i to min w kilku punktach...

1. Tanie odtwarzacze Manty , Wiwy itp. CZYTAJĄ WSZYSTKO...
2. NAJważniejsza przy paleniu płyt do kina domowego jest nagrywarka w kompie - TYLKO NEC i Pionieer radzą sobie z tym BARDZO DOBRZE...Lg, samsung, lite-on może ci bedzie działac na stacjonarnym a może nie - to rosyjska ruletka...
3. Zintegrowane zestawy kina dom. mają gorszy dzwiek(podobno - bo jestem głuchy jak pień ), ale lasery takie same jak w odtwarzaczach z niskiej i średniej półki cenowej - a te NAJDROŻSZE są dopiero WYBREDNE - dobra płytka, niska prędkośc nagrywania itp. to podstawa przy nich - a tanie ?? Tanie odtwarzacze i dobra nagrywarka czytają wszystko jak leci - Ja nagrywam na czym popadnie czasem i z X16 a i tak wszystko działa...

Mam u siebie w pokoju kino domowe Thomson DPL 930 (950 zł), Mante Emparora 2 u siostry (w miare nowy bios-jaki nie pamietam), a starsi Pioniera składaka w salonie (nie pamiętam jaki) i tylko ten ostatni miewa DZIWNE problemy z płytkami - tylko Verby i X4 max przy którym zasypiam...

P.S. Kumpel ma samsunga kino dom (1500 zł)i też wsio działa - nie wiem skąd to uprzedzenie
sattom jest offline   Odpowiedz cytując ten post