sprawdzalem na aspi Nero i BurnOnCD/DVD (oraz bez ASPI - niektore programy nie wykorzystuja ASPI) . aspi adapteca nie mam od dawna bo gryzie sie z nforce2.
Kiedys dzialalo OK - kiepskiej jakosci plyty moze nie palily sie rewelacyjnie ale badsectorow nie bylo. Teraz nawet TDK laduja w koszu.
Sprawdze moze jeszcze na drugim kompie (VIA KT266A) :/
troche jestem zawiedziony mam dwie spawary LG (2000 i 2003) i obie dzialaja jak nowe - a toshibka wytrzymala pol roku
edit:
Na drugim kompie jest moze minimalnie lepiej - ale to moze kwestia przypadku. Sektory (CDRW) nie byly "nieczytelne" a zaledwie "uszkodzone" (a na spawarze LG wszystko jest OK) niestety nie mam juz plytek ani checi zeby testowac dalej - ostatnie 5 sztuk tdk dvd+r 8x i jakies 3 suprateki leza w smietniku (wiecej plyty nie-RW do niej nie wsadze). Tak czy inaczej nagrywara w poniedzialek leci do serwisu i do powrotu nie chce jej widziec (niezle mnie wkurzyla). Niech oni sie teraz tym martwia. W koncu 2 lata gwarancji do czegos zobowiazuje.
W sumie ta nagrywarka zepsula mi juz wiecej plyt (glownie DVD bo CD wypalala wspaniale) niz pozostale 2 razem wziete. Mam o niej coraz gorsza opinie - ale to moze jakies uszkodzenie poczekam az wroci z serwisu.