Obawy o Pioneer DVR-109?!
Witam!
Mam jedno pytanko dotyczące mojej nagrywarki Pioneer DVR-109. Kupiłem ten palnik jakoś niedawno, może z 2,3 tyg. temu. Po założeniu wgrałem mu nowy bios 1.55 @ Official i tyle. Napęd sprawuje się dobrze, nie zauważyłem żadnych problemów, lecz ostatnio mam pewne obawy co do jego pracy. Mianowicie niedawno nagrywałem kumplowi 5 płyt DVD (Verbatim DVD-R 8x MCC), paliłem je DVD Decrypterem z ISO na prędkości 4x. Jak otrzymał płytki to dowiedziałem się, że chodza mu tylko te 3 płyty, a 2 nie śmigają w konsoli XBOX, dla ciekawostki on ma ten sam naped, zrobil sobie kopie u siebie na Verbatimach i dziala w jego XBOXie. Na kompie też je troche dłużej mulił. Potem po tym incydencie wypaliłem u siebie jednego Verbatima i ruszył w konsoli, praktycznie wszystkie ruszają. Dzisiaj zacząłem testować płytki DVD-RW 4x i 6x od Verbatima. Nagrałem film AVIATOR na płytkę 4x Verbatima prędkością 4x to skumało w konsoli, potem wyczyściłem ją i nagrałem jeszcze raz to samo na 4x i już nie chciało skumać, z 6x było to samo. Wiem, że XBOXy mają słabe napędy, więc może wina leży po jego stronie, ale ja mam obawy co do mojej nagrywarki czy z nią jest wszystko ok. Może mi ktoś powiedziećczy jest jakis sposób bądź narzędzie, żeby sprawdzić czy nagrywarka nie jest uszkodzona? I czy z nią wszystko ok ? Bardzo proszę o odpowiedź, będę wdzięczny...jeśli to wina nagrywarki to w Poniedziałek lecę do serwisu.
Pozdrawiam!