Cytat:
edwin11 napisa***322;(a)
Moja spawara ma dobrze ponad 2 lata, nie nagrywałem na niej duzo, ale w miare uplywu czasu robi sie coraz bardziej wybredna. Uznaje tylko niektore nośniki, i co ciekawe ubóstwia Platinum, jednakże o jakimkolwiek overburningu od ok 3 miesięcy nie mam co mażyc!!!
Sprawdz na pożądnej płytce RW. Aha jeszcze jedno pytanie, czy twój problem tyczy się tylko RW-HS, czy także zwykłych 1X-4X RW. Z tych wolniejszych płyt żadnych problemów nigdy nie miałem z BASF/EMTEC CD-RW4x.
Moim zdaniem to laser już pada. Zresztą najlepszą robote robi kurz,mamy tak syfskie powietrze że pył włazi wszędzie, do optyki również, a to są ziarna niezauważalne gołym okiem, a dla lasera starczają.
|
Nie wiem jak to sie ma do nagrywania ale przy odczycie jest (jak podaje cdrinfo):
"Współczynnik załamania światła w powietrzu jest prawie taki sam jak w próżni i wynosi 1. Natomiast w poliwęglanie wynosi 1,55. Światło lasera załamuje się na poliwęglanie i dzięki temu promień mający na powierzchni płyty 800 µm po zogniskowaniu osiąga 1,7 µm na powierzchni odblaskowej. Dzięki temu nie przeszkadzają w odczycie kurz, włosy, drobne rysy czy nawet nitki wełny - są mniejsze od plamki światła."
Z zapisem moze byc podobnie??