Dyskusja: Lite-On LTR-52327S
Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.07.2005, 01:05   #1
misiaczek80
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.07.2005
misiaczek80 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Lite-On LTR-52327S Błąd odczytu CD

Dziekuje z góry za przeczytanie tego postu i bardzo proszę o poradę.
Mam pewien problem z moją nagrywarką. Kiedy np. nagrywam płytę Audio CD (z mp3-ek) i wpełniam ją po brzegi 20 utworami (np. 79 minut muzyki) przez cały proces nagrywania wszystko przebiega pomyślnie. Proces zakańcza się powodzeniem, tacka się otwiera. Wkładam potem płytę do wieży brata, a tu przy 15, 16 utworze zaczynają się na płycie rytmiczne trzaski, a właściwie wygląda to jak przerywanie piosenki jakimś dziwnym zgiełkiem. Kolejne utwory są coraz mniej czytelne, końcówki nie da się już w ogóle słuchać. I tak samo jest z każdą kolejną próbą nagranej płytki. Płytki te nagrywałem różnymi programami (nero, ashampoo-oba programy w najnowszych wersjach),przy różnych prędkościach i trybach i dzieje się to samo. Problem pojawił się ni z stąd ni z owąd. Nagrywarka nie przeżyła wcześniej nic traumatycznego, żadnego nieprawidłowego użytkowania (no może minimalny overburning-max 2 mega). Załadowałem aktualnego biosa (taki jaki był na stronie Lite-On'a) i problem się powtarza.
Spróbowałem nagrać płytkę z danymi, konkretnie z filmem. Płytka się nagrała bez problemu. Można na nią wejść, ale filmu nie da się odczytać w żadnym player'rze. Spróbowałem skopiować film na twardziela. Proces nie trwał długo, a przy jego końcu pojawił się komunikat: "Nie można skopiować 'tego a tego':Błąd danych (CRC)". Dużo wcześniej pojawił problem pojemności płytki-przy CD 700 mega nero pokazuje mi żółty obszar od 80 minuty a czerwony przy ok 90. Zapewniem że mam to skonfigurowane prawidłowo- od 74 żółty, od 80 czerwony.
Nie wiem co się dzieje. Trochę się jakby na tym nie znam i potrzebuje waszej pomocy. Bardzo dziękuję za wszelkie i szybkie podpowiedzi!
POMOCY!!!
Ps. Może nagrywarka już tylko do śmieci

Ostatnio zmieniany przez misiaczek80 : 25.07.2005 o godz. 01:24
misiaczek80 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online