2 strumienie dzwieku - oznaczenia
Witam!
Adobe Encore rozgryzlem mysle ze dosc dobrze. W miare zabawy pojawiaja sie jednak nowe pomysly i w przypadku ostatniego mojego pomyslu mam problem.
Stworzylem film do ktorego chce dolozyc 2 sciezki dzwiekowe. Po lewej stronie okna Timeline mozna sobie wybrac jezyk w jakim jest sciezka dzwiekowa. Problem w tym ze obie moje sciezki dzwiekowe sa w jezyku polskim, roznia sie tym ze jedna jest z lektorem a druga bez. Jesli obie sciezki oznacze jako "jezyk polski" to pozniej przelaczajac sie miedzy sciezkami przy odtwarzaniu nigdy nie bede wiedzial ktora wlasnie sciezke wlaczam bo obie beda oznaczone tak samo.
Na wielu plytach komercyjnych, na ktorych jest kilka sciezek dzwiekowych czesto jest tak ze np. jest sciezka angielska oryginalna i sciezka angielska z komentarzami rezysera. Wybierajac ta druga pokazuje sie informacja "jezyk angielski - komentarze" - tak np. jest w filmie "gdzie jest nemo".
I moje pytanie - jak cos takiego zrobic w encore? Jak zrobic zeby w trakcie odtwarzania mojego filmu i zmiany sciezki dzwiekowej pojawiala sie na ekranie informacja odpowiednio: "jezyk polski", "jezyk polski z lektorem"?
Pozdrawiam
TOMPOL
|