Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.07.2005, 20:31   #31
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
(...)
Ale żeby mieć Internet w kablówce trzeba (chyba) mieć pełen pakiet programów - a u mnie w domu go nie ma - więc musiałbym teoretycznie dopłacić do tych sum coś z 24 zł - więc wtedy neo jest już tańsze.
Pomijam problem logistyczny z instalację kabla od kablówki w mieszkaniu
Więc tak to wygląda niestety.

I jeszcze jedno - w kablówce też trzeba podpisać umowę na rok, a to mi trochę nie odpowiada.
(...)
ro29
Witam !
Właśnie postanowiłem skorygować moją powyższą wypowiedź. Co prawda nie byłem osobiście się dowiadywać (ale to jeszcze zrobię !), ale wysłałem maila z zapytaniem, czy trzeba mieć pełen pakiet TVKablowej, aby móc mieć Internet. I okazało się, ze nie !
Więc mógłbym teoretycznie wziąść ten internet z kablówki - bez wykupowania pakietu kanałów (jak myślałem). Problemem oczywiscie pozostaje instalacja - musieli by pociagnąć kabel przez całe mieszkanie - a niestety mieszkam u rodziców (są bardzo na takie sprawy wyczuleni - kabel od telewizji i radia był układany dwa dni - i trzeba go szukać aby zobaczyć )
A czy bym miał taniej ? Niby tak bo w kablówce:
opcja 64/32 - 49 zł (tanio, ale wolno)
opcja 128/48 - 59 zł (porównywalna z Neostradą 128 - tańsza, aczkolwiek Neostrada łączy się z prędkością 160)
Wyższych opcji już nie rozpatruję.
Limitów chyba nie ma (choć dla mnie to nie jest najważniejsze).
W sumie oferta niby tańsza niż w TP, aczkolwiek tak do końca sam nie wiem, czy było by warto w to się bawić (umowę trzeba jak zwykle podpisać na rok, więć nie ma możliwości sprawdzenia (kiedyś były takie promocje, aktualnie nie ma.)

Pozdrawiam

ro29

P.S. A ma ktoś może w Poznaniu lub okolicy ( i chyba też w Koninie czy Śremie) może Internet z kablówki przez ICP ? A jeśli tak, to co o nim sądzicie ?

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 25.07.2005 o godz. 20:34
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online