Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.07.2005, 22:46   #13
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
pie......e o Szopenie
Studiuje obecnie na prywatnej (nie powiem ) i widze co sie dzieje, jak na podstawie ocen ze świadectwa dostajesz sie na studia. Kierunek wyjątkowo "ścisły" (no chyba że grafika, albo inne quasi-informatyczne) studiują ludzie słabi z matematyki (nie mówie o wyższej mat.) - 80% nie przechodzi I semestru na państwowej (chyba że pracowici i wkują łopatologicznie). Dlatego między innymi pracodawcy faworyzują absolwentów państwowych uczelni (oni też to wiedzą). Na szczęście informatyk ma zawsze szansę "pochwalić się" czymś co potrafi. Ale co tam moje argumenty przeciwko sławnemu pianiście...

@Astenor - to że nie dostałeś się na UW w niczym ci nie umniejsza - tam zawsze było trudno sie dostać. Jeżeli czujesz sie na siłach (nie przelicz się ) poczekaj rok - po (nawet w trakcie) takiej renomowanej uczelni będziesz coś wart dla pracodawców. Po 5 latach na innej możesz (w gorszym wypadku) instalować pasjanse paniom w biurze. Poza tym, odpowiedz sobie na pytanie - "czy jest mi potrzeba aż tak zaawansowana wiedza teoretyczna do mojej przyszłej specjalności?" (no w programowaniu-tak, a w e-marketing?)