Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.07.2005, 00:42   #231
picasso
Bywalec

Data rejestracji: 15.06.2003
picasso zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus
no dobra toshibka jest w serwisie. tymczasem do trzeciego kompa kupilem LG 4163B (chodzilo mi glownie o DVD-RAM). Jako ze toshibka zjarala mi wszystkie markowe plyty na pierwszy ogien poszedl HAWK DVD-R 4x (plyta wyglada jakby ja z szamba wciagnac). Wlozylem i..... nie dosc ze spawara rozpoznala plyte bez problemu to jeszcze zaproponowala 8x ... komp stary (PIII500+Intel440BX+Seagate 13GB) i plyta marna wiec nie skorzystalem ale 4x poszlo bez problemow... od tych hawkow to moja toshibka mogla sie co najwyzej zawiesic ... no nic w moim kompie siedzi teraz stara niezniszczalna nagrywarka CDRW LG 8x musze czekac az toshibka wroci to zrobie moze jakies testy.. ale na razie 1:0 dla LG. (wlasciwie to 3:0 bo obsluguje DVD-RAM i nagrywa DVD+RW z predkosciami wiekszymi niz 2,4x)...

edit:
poczytalem inne topiki o sdr5372 - moze faktycznie pownieniem usunac WSZYSTKIE ASPI z systemu - tylko wtedy 70% aplikacji nie zobaczy sprzetu...
Spaware przed oddaniem testowalem na 2 kompach (Athlon3200+nf2 i Duron1000+VIAKT266A). Zadna plyta nie wypalila sie zadowalajaco...
No tak ale wiesz to że jakaś nagrywarka nagrywa na jednych z najgorszych płyt na rynku to żaden atut bo tak czy siak trwałość takiego nośnika liczy się w dniach. Akurat wybredność toshiby to według mnie atut bo zmuszała do nagrywania na normalnych płytach, a nie tych z odzysku.

Jednak intryguje mnie kwestia nagłych problemów z Toshibą. Sam wiele nie nagrywam i narazie nie wystąpiły problemy wspomniane wyżej przez właścicieli Toshiby. No i sprawa aspi....
Na stronie Toshiby znalazłem tekst, że rekomendują do nagrywania Nero, (taka krótka notka w opisie nagrywarki możliwe, że nic nie znacząca) ciekawe jak wychodzi to w praniu z innym softem do nagrywania i kłopotliwym aspi.
Co może być czynnikiem zapalnym do wystąpienia problemów z nagrywarką.

Jak znajdę czas to poszperam w sieci może na jakichś zagranicznych forach będzie więcej informacji o ewentualnych problemach.
picasso jest offline   Odpowiedz cytując ten post