Bije na głowę - bez przesady.
Różnice w kompresji - 2-4% no skrajnie 10% (gdzieś w topic'u z powyższego linka cyt. "kompresja lepsza o 25% od ghosta" - no kurcze, chyba filmy sobie będe kompresował to na 700 MB mi sie po trzy zmieszczą - chłyt marketindody

).
Różnice w czasie ? - lepiej dyski porównać (może przy wolniejszych kompach).
Nie wiem jak pod Linux'em ale na NTFS (też były zarzuty) działa wszystko w Ghost.
Zrzut obrazu w trakcie działania systemu? - no na pewno nie systemowej, ale nawet w przypadku innych - dla nas dwukrotny restart kompa, dla samego kompa - w najlepszym wypadku uciążliwość ograniczonego RAM i bardziej obciążonego procka.
Trudniejszy w obsłudze - zgadza się (zwłaszcza wersja DOS)
To, że program może komuś nie podchodzić to nie znaczy że jeden drugiego bije na głowe - To tak jak z przeglądarkami - mam IE i nie czuję jakiejś szczególnej potrzeby zmiany na inną (no chyba że mógłbym w innej wydawać komendy głosowe typu: "Ej weź no wróć na chwilę do tej strony, co..."

)
Pytanie testowe:
Partycja systemowa WinXPPro+SP2+Program Files(zdjęcie) (te których nie ma w obrazie usunąłem, aha i Office bez Acces'a reszta Full, no i jeżeli to ma znaczenie plik wymainy 512 MB na systemowej a dokumenty przeniesione na D: ) - całość partycji ok. 2,45-2,5 GB, której obraz zajmuje 833 MB - Czym robiona ?