Bardzo mi przykro, że jestem zmuszony wychodzić z taką inicjatywą, jednakże przelała się czara goryczy. Lubię czytać intelignente blogi o polityce, kwestiach społecznych i tym podobnych sprawach, jednak nie znoszę blogów nastolatek w których o nic nie chodzi i na dodatek pisane są pewnym cHaRaKtErYsTyCzNyM sTyLeM. Przechodziłem obojętnie do czasu gdy nie zobaczyłem jednego z nich. Znajduje się on pod adresem
http://kochanamonisia1990.blog.onet.pl/. Czytając go przeżywałem konwulsje a moje gotujące się synapsy konały w amoku. Oto wystawiony przeze mnie komentarz :
"Ten blog jest żałosny, nie niesie ze sobą żadnego przesłania tylko jest esencją prozaicznej egzystencji sensu stricto... Słowem - "*******enie trzy po trzy". Oby takich zidiociałych nastolatek było jak najmniej, bo społeczeństwo póki co dąży dzięki nim do upadku... Janusz Kofta napisał kiedyś "Zastanawiam się, czy świat wiele się zmieni, jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy w****ieni?". Patrząc na tego typu publikacje z przykrością stwierdzam, że owszem - zmieni się. Na gorsze."
Postanowiłem więc zatem - od dziś w obornie języka polskiego i ludzi rozumnych wypowiadam wojnę głupocie. Poświęcę 15 minut dziennie na wyszukiwanie blogów będących kwintesencją prostactwa i będę je tępił poprzez komentarze. Proszę o wpisanie w ten temat linku, jeżeli koledzy natkną się przez przypadek na podobne przejawy kaleczenia naszego narodowego języka i intelektu, a także - jeśli to nie za wiele - współzniechęcanie autorów do dalszego towrzenia ich pamiętników.
NIE DAJMY SIĘ - WYPOWIEDZMY WOJNĘ BURACTWU !
RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ !
P.S. Pomimo wydźwięku tych haseł zaznaczam że nie jestem nijak powiązany z organizacjami faszystowskimi, Ligą Polskich Rodzin lub - co gorsza - Młodzieżą Wszechpolską ;-D!