Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.07.2005, 12:48   #1
dragan19
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.07.2005
dragan19 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
BENQ DW 1640 (SławekJ pomóż mi !!!)

Po przeczytanych na forum cdrinfo postach na temat Benq 1640 pomyślałem sobie "to jest nagrywarka dla mnie", więc od razu sprzedałem mojego wysłużonego Neca 3520A (który wypalał płyty koszmarnie, w nero cd-speed PI ok200-600 PIF:8-15, mimo że tylko korzystam z verbatimów -R x8)
Pojechałem dzisiaj na Warszawską GIełdę Komputerową, żeby się rozejrzeć, nigdzie 1640 nie znalazłem, to mnie nie zaskoczyło, natomiast przeżyłem szok z innego powodu.
Wszyscy sprzedawcy na rzucone hasło "BenQ" robili wielkie oczy - w najlepszym wypadku, w najgorszym trafiały się opinie:

1. "My tego typu sprzętu nie sprzedajemy"

2. "Benq? To gówno, śmieć, lipa...itd."

3. JA - Benq ma to samo w środku to samo co plextor prawda?"
SPRZEDAWCA - " Tak ale jakość wykonania okropna, sypie się"

4. JA - "Na cdrinfo jest mnóstwo pochlebnych recenzji i wyników testów"
SPRZEDAWCA - " Wszystko jest mistyfikacją"

Po takim gwałcie psychicznym jaki dziś przeżyłem moje podniecenie Benkiem zostało ostudzone.
Pomóżcie mi w decyzji.

*Zastanawiam się nad kupnem Benqa w jakimś sklepie internetowym. Jakie są warunki gwarancji, bo jak Dzwoniłem do Siriusa to powiedzieli że jak popsuje mi się nagrywarka to we własnym zakresie muszę ją wysłać do producenta.
Gdzie najlepiej kupić?
*Kwestia techniczna. Na forum czytałem ze większość z was na nagrywarkę podpiętą taśmą 80 żyłową, ja u siebie naliczyłem 40, czy to może mieć związek z fatalną jakością wypalanych płytek przez mojego byłego NECA 3520A?

Pozdrawiam
dragan19 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online