Zainstalowalem
Dlugo to trwalo: instalacja zajela (przynajmniej u mnie) ponad pol godziny. Do tego zawsze kiedy musial sie zrestarowac podczas instalacji, zawieszal sie.
Po zainstalowaniu automatycznie zostalem zalogowany na konto administratora i sie troche pobawilem

Mialem maly problem z siecia, po ustawienu na sztywno ip, po polaczeniu z siecia bylo ono inne niz ustawilem, w konsekwencji czego internet nie dzialal. Po restarcie polaczenia bylo juz ok.
Gadu-gadu, nie wiem z jakiego powodu, po sciagnieciu odmowilo instalacji. Konnekt dzialal prawie bez problemow (kilka razy jakis error i znaczki, ale to akurat kwestia angielskiej wersji i braku polskich czcionek)
Fajna rzecza Supplement Driver Pack. Po wykryciu sprzetu dla ktorego nie ma sterownikow, probuje znalezc sterowniki dla urzadzenia z systemu xp.
Najbardziej spodobalo mi sie rozpoznawanie mowy. Naprawde swietna rzecz

Trzeba to samemu przetestowac.
System jest mocno zasobozerny. Obciazenie procesora w stanie spoczonku to u mnie ok. 10% (Athlon 2400). Po skopiowaniu zrzutu ekranu do schowka widac zdecydowane zwolnienie przez chwile. NO ale to jest beta, mam nadzieje, ze bedzie z tym lepiej.
Longhorn (hmm... nigdzie chyba nie widzialem w systemie nazwy Vista... moze mam niewlasciwa wersje?), niemozna zaprzeczyc, ladnie wyglada

(pozdro baku_pl), ale po zmianie stylu na standardowy windows, wyglada po prostu... brzydko.
Zapraszam do obejrzenia screenow
Moja galeria