Cytat:
Napisany przez Ormianin
A ja @joujoujou musze zauwazyc ze czesto pojawia sie na Twoich fotografiach Irlandia (Irlandia i jej brytyjska czesc), napisz czy to kraj ktory sobie upodobales czy tez przyszlo Ci tam z koniecznosci zyc?
|
Z konieczności, wyjechałem "za chlebem", siedzę tu już (z króciutkimi przerwami) ponad rok.

Cytat:
Napisany przez Ormianin
Swoja droga Zielona Wyspa to ciekawy celtycki kraj, jego historia pelna jest meandrow... czasy Piktow a potem Celtow... i dadlej od "chrzescijanskiego poganstwa" we wczesnym sredniowieczu po inwazje Brytyjczykow i 400 lat okupacji - biedy, a potem wlasnie Belfast, ktory trwa do dzis i spory protestantow i katolikow... do tego ciekawostki historii - Św. Brendan Podróżnik, który ponoć mógł dotrzeć nawet do Ameryki, bractwo Rozokrzyzowcow, historia wolnomularstwa... itp. prawie tak samo ciekawy kraj jak Polska 
|
Kraj zaiste piękny i ciekawy, historia na każdym kroku wyziera zewsząd, kraj ten ominęły zniszczenia II Wojny Światowej, Belfast niby trwa, choć tak naprawdę większość ludzi po obu stronach granicy zaakceptowała ten stan, kogokolwiek bym nie pytał, słyszałem tylko, że dobrze jest, jak jest i zmiany granic są niepotrzebne. Brytyjczycy i Niemcy są tu nacjami "niepopularnymi", jednak np. większość artykułów konsumpcyjnych pochodzi właśnie z GB.
Cytat:
Napisany przez Ormianin
zdjecia oczywiscie sa ciekawe i dobrej jakosci, wykonane na dobrej cyfrowce... 
|
Dziękuję.

Najtrudniejsze jest to, że pogoda zazwyczaj deszczowa, a w takich warunkach nie bardzo jest co fotografować.

Jednak dzięki tej pogodzie i łagodnym, bezśnieżnym zimom roślinność jest niewyobrażalnie bujna, stąd zapewne popularna nazwa "zielona wyspa".
@Ciapek, bardzo ładna Lizbona, proszę o jeszcze.
@legion, czekam niecierpliwie.