Ostatnio testowałem na Canonie IP4000 Riteki i TDK Photo Quality.
Na Ritekach jakość jest naprawde bardzo przyzwoita, ładny czarny kolor oraz dosć wierne odwzorowanie innych kolorów. Jedyna rzecz która mnie zniechęciła do tych płyt to, że cały nadruk jest matowy. Jako że zależy mi, aby nadruk wyglądał jak na oryginalnej płycie postanowiłem przetestować TDK Photo Quality. Zrobiłem dwa nadruki jeden to były gownie kolory nebieski i zółty, a druki to 80% płyty było w kolorze czarnym oraz wstawki w kolorze żółtym i czerwonym. Pierwsza płyta wyszła naprawde za***iśćie, kolory wyglądały idealnie, super połysk, wygląda chyba nawet lepiej niż oryginał.
Na drugiej płycie jest problem z kolorem czarnym. Wszystko wygląda super, aż do momentu jak weźnie się płyte pod światło. Widać mnóstwo przebić, pasków w kolorach niebieskim, czerwonym, zielonym. Normalnie jak się patrzy na płyte nie widac tego za bardzo, jednak pod światłem przebija dość bardzo. Gdyby nie ta jedna rzecz TDK był by idealne. Jutro sprawdze jeszcze Verbitimy Phoyo Quality, zobaczymy czy też mają ten problem.
|