Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.08.2005, 18:07   #1517
John M. Kane
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.11.2002
John M. Kane w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Widzę, że tutaj ostro BenQ jest propagowany.

No i ja właśnie chciałem już kupić model BenQ DW1640, ale dochodzą mnie słuchy o tragicznym serwisie (a ja jak coś kupie to święto jeśli nie trafię jakiegoś bubla), starsze modele ponoć nie były zbyt dobrze wykonane - albo to zwykła gatka panów w sklepach o tym, że było mnóstwo zwrotów.

W testach ten BenQ powala. To, że ma wnętrze Plextora to nie wiem jak wytłumaczyć? Bo już gdzieś widziałem, że to właśnie Plextor ma bebechy BenQ a to już chyba gorzej W sumie nie wiem czy jest sens idealizowania jakiejś konkretnej marki, bo wiadomo, że to co robili kiedyś nie musi znaczyć, że tak robią nadal (tutaj raczej ukłon w stronę LG).

Właśnie zastanawiam się nad LG GSA-4163B. Bardzo podoba mi się ich serwis Wiem, że osiągi chyba ma ciut gorsze - ale powiedzcie mi wprost --- czy dla kogoś kto pierwszy raz kupuje nagrywarkę DVD to będzie aż taka różnica??

I czy to LG będzie mi palić MediaTechy (MediaStore'y) za 89gr?
Czytałem, że bdb nośniki są z serii TYG02 bodajże... No, ale jakie to są konkretnie marki? Musiałbym chyba chodzić z jakimś przenośnym reader'em ATIPa (czy jak się odpowiednik tego ustrojstwa nazywa w DVD).

Ogólnie mam taki dylemacik właśnie (BenQ or LG) i do niedawna wygrywał BenQ, ale ten serwis mnie strasznie kusi i teraz LG wygrywa...

Ktoś chciałby coś mi poradzić jeszcze?

Ostatnio zmieniany przez marburg : 01.08.2005 o godz. 18:10
John M. Kane jest offline