Cytat:
|
Napisany przez ro29
Witam !
Kablóweczka z ICP  (bo widzę, że też jesteś z pięknego Poznania )
Jeśli tak, to napisz, jak u nich to wygląda pod względem parametrów - czy trzyma prędkość itd., a także ta diabelska instalacja - kładą ten kabel w miarę ładnie ??
Pozdrawiam
ro29
|
nie mam z ICP a z EchoStar
ich konkurencja, jedyna na rynku internetu przez kablowke
dziela sie dzialnicami, wiec nie ma mozliwosci zebys mial wybor - sa albo ci, albo ci
echo smiga i swiszczy

oferty sa w miare zblizone (echo daje troche wiecej dodatkowych uslug w standardzie, za to icp ma mozliwosc szybszych lacz, ceny porownywalne, choc chyba echo jest tansze przy niskich predkosciach tak do pol mega, icp tansze zas przy wiekszych, ale to sie zmienia bo obie firmy regularnie przyspieszaja swoje lacza - mniej wiecej raz, dwa razy na rok dostajesz szybsze lacze za te same pieniadze co dotychczas
jesli na twoim osiedlu jkas inna firma oferuje lacze przez kablowke, to jest to ich podwykonawca - internet i tak masz z icp lub echo, tyklo jakas firma posredniczy
z tego co wiem icp ma wieksza czesc poznania niz echo, ale jak juz wspomnailem wyboru miec nie bedziesz
znajomi bedacy w icp chwala sobie tez te lacza

oczywscie jak kazdemu awarie sie zdazaja, ale zadko i sa szybko usuwane w obu firmach
@Kasprzak - oczywsice ze wiem gdzie jest Antoninek
@poznaniacy - w sasiednim miasteczku robia impreze - ktos sie wybiera? infa na PW, mozna sie dogadac z transportem
pisze oficjalnie bo tam tez bylo oficjalnie o Krakowie, wiec mam nadzieje ze Adminow nie zdenerwuje