Witam,
Postanowilem w koncu zgrac zdjecia z kilku miesiecy swojej pracy, na plytki. Jako ze nazbieralo sie tego prawie 20 GB i z jakas niechecia podchodzilem do zonglowania plytami CD-R w tym upale, poszedlem do sklepu i kupilem LiteOn'a 1693 i do kompletu czytnik LiteOn 167T.
Przykrecilem, podpialem, odpalilem Nero i wrzucilem pierwsza plyte. Jako, ze w sklepie nie bylo nic sensownego oprocz EMTECA i SONY -- wzialem kilka plyt tego pierwszego producenta.
Palone z predkoscia 4x. Weryfikacja w nero przeszla bez problemu. Dla pewnosci wiec odpalilem zachwalany na forum KProbe (2.4.2) i zarzucilem test z predkoscia 4x.
Hmmm... Przegladajac na forum jakies zrzuty z KProbe, prawde mowiac nie widzialem czegos takiego jak u siebie... Jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o DVD (jak juz wspomnialem -- dopiero dzisiaj kupilem i zaczalem uzywac), wiec nie mam kompletnego pojecia -- jak to gryzc...

Czy ktos moglby zinterpretowac ten wykres? Jak (i dlaczego) powinien wygladac wykres poprawnie wypalonych danych? Na zycie zarabiam m.in. fotografia i plyty sa wlasciwie jedynymi nosnikami, ktore maja przechowywac efekty mojej pracy. Zalezy mi na tym, zeby np. za 5 lat rowniez dalo sie je odczytac.
Oto wspomniany wykres: