Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.08.2005, 13:07   #1
pasqd
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.07.2005
pasqd w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zacinające się vcd

Witam.

Wypaliłem ostatnio (na próbę) kilka plików avi jako vcd. I niestety wszystkie się zacinają na moim stacjonarnym odtwarzaczu. Wygląda to tak, że pierwsze kilkanaście sekund film "leci" z normalnym dzwiękiem i obrazem a po chwili zaczyna się "szarpać". Dźwięk i obraz odtwarzają się skokowo i nic na to nie pomaga.

Co może być przyczyną?

Konwersje przeprowadzałem na programie winavi video converter. Wypalane pliki były jako PAL z różnymi prędkościami wypalania (od 6x do 8x). Podejżewam, że wina leży po stronie konwersji, ale nie mam zielonego pojęcia jak temu zaradzić. Odtwarzacz stacjonarny nie jest zbyt nowy (aiwa XD-DV370) ale do tej pory odtwarzał bez szemrania zarówno DVD jak i VCD.

Macie jakiś pomysł jak można zaradzić na takie szarpanie? A może jakieś inne programy do konwersji avi->vcd polecacie, jeśli problem leży po stronie programowej oczywiście? Jestem zielony w temacie konwersji, przeszukałem forum ale nie znalazłem żadnych pomocnych informacji... Byłbym wdzięczny za łopatologiczne wyjaśnienie i pomoc )

dziękuję i pozdrawiam!
pasqd jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online