Witam
Kupiłem klej przewodzący prąd i przykleilem tę wredną nóżkę.
Dlaprzypomnienia klejony był procek FC-PGA PIII 866E , moja płyta to Aopen AX63PRO na Via Apollo PRO 133 Slot1, proc wchodzi w przejściówkę.
Na szynie 66, hula bez problemu że aż miło, na szynie 100 odpala się ale pojawiają się błedy , na 133 odpala sie ale windows nie wchodzi. Pojawia sie komunikat o błędach w rejestrze, naprawia ,restart i od nowa w kółko to samo. Nie wiem co myśleć, proc tak mąci z powodu tej nózki, przejściówka jest rąbnięta(przy sprzedaży facet wspominał że nie gwarantuje jej pracy na szynie 133), czy możę płyta lub chipset (w specfikacji jest że obsługuje 66,100 i 133 , szyna ma wartości do 155). Przy zmianie szyny zmienia się mnożnik dla PCI i zawsze jest 33 ( dla 66 i 100) więc zbyt duze taktowanie dla szyny HDD odpada.
Próbuje pożyczyć inną płytę ewntualnie przejsciówke i zobaczyć jak działa z innymi komponentami.
Jak już mówiłem na szynie 66 i podkręcony na szynę 81 chula bez najmniejszych problemów (zresztą w tej chwili używam C566 na FSB 81 od pół roku i nie mam problemów.
Jestem otwerty na wszelkie sugestie i rady.
P.s. Podwyższanie napiecia też nic nie daje.
|