Cytat:
Napisany przez pawelblu
Ale to nie chodzi tylko o forum. Albo piszesz z ogonkami albo bez i ponosisz konsekwencje zwiazane z tym wyborem. Ja uzywam ogonkow TYLKO w oficjalnych mailach/wiadomosciach/publikacjach. W kazdym innym przypadku, w rozmowie na forum/GG/czacie - gdziekolwiek, nie uzywam ich. Krotko mowiac nie uzywam polskich znakow gdzie to tylko mozliwe.
Dlaczego ?? Zagladam w wiele miejsc w necie, juz od dosyc dawna i uwierzcie mi ze w roznych miejscach sprawa formatowania wyglada roznie (choc ostatnio coraz mniej z tym problemow) ...
|
no widzisz, a ja zupełnie odwrotnie - nigdy nie używam w mejlach polskich znaczków, bo miałem wielokroć przykre doświadczenia typu krzaczki albo symbole w stylu &34n8 i wolę nie używać bo wiem jak źle się coś takiego potem czyta
natomiast wszędzie indziej staram się używać, szczególnie jeśli wiem że będzie to dobrze interpretowane - vide forumy różnej maści, komunikatory, strony www
wyobrażasz sobie polską stronę www bez polskich znaków? bo ja nie...
(a na czaty nie wchodziłem od 25 lat i raczej się to nie zmieni... 8 ) bo uważam je za takie samo za przeproszeniem g... jak i blogi - no offence, to tylko moja prywatna opinia)
POZDRAWIAM
[edit]
Cytat:
Napisany przez Bartez
Tak więc w tym miejscu się zgodzę z Weronem, że wynika to z pewnych informatycznych pozostałości.
|
kość ogonowa podobno jest pozostałością po ogonie i symbolem pochodzenia człowieka od małpy i póki co nie słyszałem jeszcze żeby ktoś jej jakoś używał
wszystko fajnie i rozumiem co chcesz powiedzieć, tylko że ten "underground" się już trochę przeżył i mamy XXI wiek - i jeśli możliwości pozwalają wykorzystać polskie ogonki to moje zdanie jest takie, że powinno się je wykorzystywać
choćby dlatego, że język polski jest dużo ładniejszy pisany właśnie tak, niz gdyby mial byc pisany wlasnie w ten sposob, nie uwazasz?