Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.08.2005, 17:22   #9
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Z powodu braku opcji edytuj piszę nowego posta

Chyba nie potrafię tego zrobić, bo mi nie działa nic Skrypt PHP, który podałem wcześniej chyba jest źle zrobiony.

Mam serwer obsługujący php (czeski, ale jest, 200 MB free space )... Próbuję wysłać maila używając skryptu poniżej, czasem pisze "wysłany", lecz maile nie docierają...

Cytat:
<?PHP if (isset($_POST['tresc']) && strlen($_POST['tresc'])){ if (mail("dj-hacker@o2.pl", "Temat listu", $_POST['tresc'])){ echo 'wysłany'; } else{ echo 'błąd'; } } else{ echo 'za krótki tekst'; } ?>
oraz takiego pliku html:

Cytat:
<body> <form method=post action=send.php> <textarea name=tresc rows=10 cols=40></textarea> <br><input type=submit value='wyślij'> </form> </body>
Często też wyskakuje taki błąd:
Cytat:
Warning: mail(): Could not execute mail delivery program '/bin/cat' in /webs/1/fbi.cz/d/djwypierdek/send.php on line 3 błšd
Help me! Może jakiś znudzony urzyszkodnik, zamiast udzielać się w dyskusji IMPREZKA on-line stworzyłby mi skrypt zawierający imię, email, treść wiadomości oraz, jeśli się tak da, żeby po wysłaniu wiadomości nie wywalało komunikatu "wysłano", tylko wczytywało zdefiniowany przeze mnie adres URL (np. www.cdrinfo.pl ). Jeśli ktoś naprawdę w wakacje się nudzi, to prosiłbym bardzo też o stworzenie pliku html obsługującego ten skrypt, bo to wszystko przerasta moje możliwości ;(

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Mich@ł : 04.08.2005 o godz. 17:29
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post